Клубове от топ 6 питат БФС за ЦСКА и Европа

Клубове от топ 6 са пуснали официално запитване до БФС дали ЦСКА може да играе в европейските клубни турнири това лято, разбра Дарик радио. 

Футболната централа вече е изпратила отговори, които за момента не са конкретни. В отговорите БФС информира клубовете, че цялата документация по казуса с „червените“ е изпратена до УЕФА, а от там няма отговор за това дали отборът ще бъде допуснат до участие в Лига Европа, ако придобие това право по спортни резултати. 

Интересното в случая е, че някои от запитванията са отпрадени към БФС преди повече от месец, а отговорът е дошъл в края на март.

Основният проблем пред ЦСКА е, че е много вероятно УЕФА да прецени, че това е нов клуб, който три поредни години няма право да участва в евротурнирите. 

Единственият вариант е клубът да се счита да правоприемник на Литекс, но това е малко вероятно.

Към този момент отборите на Черно море, Локомотив Пловдив и Дунав реално са най-засегнати от казуса, тъй като могат да се борят по-прeдно място, което би им донесло възможността да играят бараж, ако ЦСКА получи забрана за Европа.

Свързани материали

  • Огромни наказания за ЦСКА след мача с Лудогорец, затварят и сектор Огромни наказания за ЦСКА след мача с Лудогорец, затварят и сектор
  • УЕФА с писмо до БФС: Без ЦСКА в Европа УЕФА с писмо до БФС: Без ЦСКА в Европа
  • vesti.bg vesti.bg
ЦСКА

Първа лига