УЕФА с писмо до БФС: Без ЦСКА в Европа

Отборът на ЦСКА няма да бъде допуснат в Европа, дори и да се класира на второ или трето място в шампионата. В БФС е пристигнало писмо от Нион, в което се регламентира съвсем ясно ситуацията, пише „Меридиан Мач”, позовавайки се на свои източници.

ЦСКА остава вън от Лига Европа, защото УЕФА приема триединството между Литекс, Чавдар Етрополе и ЦСКА за напълно нов клуб. Такъв няма право да участва в турнирите за срок от 3 години съгласно Втора глава, точка 12 от „Правилника за лицензиране” на УЕФА. В известието на централата е посочено единствено забрана за предстоящия сезон, което не означава, че за следващите два няма да има допълнителни съобщения.

В отсъствието на ЦСКА за Лига Европа има два основни варианта. Ако Лудогорец спечели Купата, то квотите от първенството са три, като Левски почти сигурно ще участва катко втори или трети, четвъртият също ще е в Европа, а петият ще играе бараж с победителя от долната осмица.

При различен носител на Купата от Лудогорец, то в Лига Европа през шампионата влизат Левски и победителят между четвъртия /приемаме ЦСКА за сигурен в тройката/ и първенецът на втората осмица.

Свързани материали

  • Шеф в ЦСКА с много остри думи спрямо Лудогорец: Порнография, беше като Баташкото клане! Шеф в ЦСКА с много остри думи спрямо Лудогорец: Порнография, беше като Баташкото клане!
  • ЦСКА - Лудогорец 0:2 /репортаж/ ЦСКА - Лудогорец 0:2 /репортаж/
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
ЦСКА УЕФА

Евроучастници