Капитанът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски беше видимо унил след загубата с 1:2 от Ботев Пловдив в 32-ия кръг на Първа лига. Централният бранител не дава често интервюта, но застана пред камерите след поражението, което гарантира 7-ата последователна титла на Лудогорец.

Драма в Пловдив, Ботев би ЦСКА и прати титлата в Разград

В Коматево ЦСКА на два пъти изостана в резултата и не успя да се възстанови, въпреки че получи спорна дузпа в продължението на мача. Изстрелът на Хеан Бланко беше отразен от вратаря Даниел Кайзер и така в една седмица „червените” претърпяха крах в двете си основни цели – първенството и Купата на България.

Лудогорец шампион на България за седми пореден път!

„Най-просто казано: те вкараха 2 гола, ние – един. Изпуснахме ситуации, но и нямахме много чисти положение. Накрая и късметът не беше с нас”, заяви 22-годишният Чорбаджийски.

Белчев: Бяхме неузнаваемо слаби, шефовете да кажат оставам ли

„Да ни е липсвало настроение, не бих казал. Опитахме да преодолеем разочарованието от седмицата, че сме извън сметките и на двата фронта. Тренирахме без напрежение, имаше настроение, но просто не се получи.”

„Какво се случи с ЦСКА през пролетта? Това се опитваме да си обясним всички. Видно е, че има спад в играта ни. Причините за това сигурно са много. Тепърва ще анализираме, ще видим къде сме сгрешили.”

„Не е приятно за никого. Паднахме от доста високо и ни боли. Може би има някакъв ефект и ни държи. Със сигурност не играем с настроението, което имахме преди. Паднахме два пъти за една седмица. Трябва да вдигнем главите, има още 4 мача. ЦСКА трябва да излезе с достойнство от тях.”

А има ли капитанът на ЦСКА притеснения, че феновете ще се отдръпнат от двубоя срещу Лудогорец на 5-и май, който ще бележи 70-ата годишнина на клуба?

„Няма какво да призовавам феновете , те със сигурност ще бъдат на стадиона. От много години съм в този клуб и никога не сме оставали без подкрепа. Длъжни сме да завършим сезона с чест заради тях, заради неуморната им подкрепа, която получавахме навсякъде. Ще дадем най-доброто от себе си, за да ги зарадваме”, завърши Чорбаджийски.