Изминалият 17-и кръг на Първа лига бе белязан от сблъсъците между феновете на Локомотив Пловдив и ЦСКА по време на двубоя между двата тима на стадион "Локомотив" в Пловдив. Двубоят бе прекъснат в 42-ата минута, когато привърженици нахлуха на пистата и си спретнаха ръкопашен бой. Около 20 минути бяха нужни на полицията, за да успокои страстите. След това срещата бе подновена. 

Въпреки бруталните сцени, ЦСКА отново на 4 точки от Лудогорец

Отборите бяха наказани от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз с по две домакинства без публика. Освен това, на двата състава са с наложени имуществени санкции.

За пловдивчани като сбор тя се равнява на14 000 лева, а за софиянци е 14 300 лева. „Армейците“ трябва да възстановят и всички щети, нанесени от техните фенове.

“Ние ще анализираме действията на абсолютно всички участници във въпросния инцидент. Те са много, не един или двама. Трябва всеки, който е извършил някакви действия, с които е нарушил обществения ред и то с особена дързост и цинизъм, да понесе съответно и наказателната си отговорност”, заяви говорителят на Районна проуратура – Пловдив Атанас Илиев.

ЦСКА се възмути: Защо ни наказват еднакво с Локо Пд?

“Ние сме определили ситуацията като рискова, но делегацията на БФС решава дали да даде начало на срещата, с оглед организацията по охраната на спортното мероприятие. Палките, които бяха използвани по време на това сбиване, може би щяха да бъдат изместени от тези тръби, което щеше да доведе до едни събития, за които не ми се мисли какво щеше да се случи”, каза директорът на МВР – Пловдив Атанас Илков.

“По отношение на провокациите трябва да отбележа, че още предишният ден фенове на ЦСКА бяха надраскали с нецензурни думи стената, оградата на стадиона на Локомотив Пловдив”, информира изпълнителният директор на Локомотив Пловдив Кузман Маринков.

ЦСКА и Локо Пд изгоряха с по два мача без публика, наложиха и глоби

“Има пропуск на тези, които са организирали футболната среща и на тези, които не са предприели необходимите действия, за да договорят условията и начина по който да се охранява мача от служители на МВР. Ако вътре в стадиона имаше полицейско присъствие щеше да бъде неутрализирано разрастването на сблъсъка” каза пред журналисти в Пловдив бившият министър на МВР Цветан Цветанов.

Вижте подробности във видеото от предаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT.