Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов заяви, че постът на наставника Делио Роси и запазването на гръбнака на състава не зависи от класирането на „сините“ за Лига Европа.

От Левски очакват да подновят с Прохазка и Панайотов тази седмица

Тимът „Георги Аспарухов“ финишира на третото място в Първа лига и сега му предстои бараж за оставащата квота за втория по престиж турнир на Стария континент. Двубоят срещу седмия Черно море е на връх рождения ден на клуба – 24 май, от 20.30 часа.

„Запазването на гръбнака на отбора не зависи толкова от евротурнирите. Ние се надяваме там да покажем лицето на Левски и докъде сме стигнали като развитие на отбора. И аз искрено се надявам големите ни звезди да искат да се покажат в Европа“, коментира Красимир Иванов.  

„Треньорският пост не зависи от класирането за Лига Европа. Роси има договор за още една година. След края на сезона ще говорим с него, ще направим равносметка на сезона и ще се подготвим за новия сезон“.

Съпругата на Гунди: Благодаря на Левски, Георги заслужава такава почит

„Този разговор, за поста спортно-технически директор, е част от общата равносметка. Постът е свободен доста време, но решението на господин Букарев дойде във време, когато назначаване на нов човек, щеше да внесе напрежение. Така че, сега се надявам с края на шампионата и паузата да преценим спокойно как да процедираме“.

Иванов: Името на Гунди все още отваря врати

Що се касае до въпроса с многото преотстъпени играчи на „сините“, Иванов обясни: „Това е едно от нещата, които ще свършим след края на кампанията. С част от преотстъпените сме провели разговори. С окомплектоването на състава за следващия сезон, кой се връща и прочие са дискусии отворени в момента“.