Изпълнителният директор на Левси Красимир Иванов коментира, че името на легендата на клуба Георги Аспарухов все още „отваря врати“. Той сподели, че без да бъде замесен Гунди, трудно е щяло да се стигне до договорка с Бока Хуниорс за демонстративния мач на 19 август.

Идеята е това събитие да е кулминацията на честванията на 75-годишнината от рождението на емблематичната „деветка“ на тима от Герена.

Аспарухов е роден на 4 май. От Левски организираха редица мероприятия на самата дата, но планът на ръководството е празникът да бъде отбелязан с нещо още по-мащабно в разгара на лятото.

Междувременно стана ясно, че аржентинският гранд ще дойде за двубоя с Левски само дни след сблъсъка им с Барселона в турнира „Гампер“. Самата среща с Левски на 19 август ще стартира в 19.43 часа. Началото не е случайно, то е свързано с рождената година на Гунди. 

Съпругата на Гунди: Благодаря на Левски, Георги заслужава такава почит

„Поводът за днешната пресконференция е предстоящият мач с Бока на 19 август, да разкажем малко повече за историята, която води до този мач. Ние търсехме начин за среща с класен противник за отбелязване на 75-годишнината от рождението на Гунди. Отначалото на година се оглеждаме за възможност за провеждане на едно знаково събитие. Искам да благодаря на Димитър Дяманов от Moko Solution, които ни съдействаха. Те ще са организатор“, започна изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов.

От Левски очакват да подновят с Прохазка и Панайотов тази седмица

„Това, което предстои на 19 август, не е контрола, това ще е състезателен мач, свързан с пика на мероприятията от отбелязването на рождението на Гунди. Искам да кажа, че името на Гунди все още отваря врати. Без неговото име не смятам, че този мач щеше да бъде възможен. Това бе и една причините Бока да дойде в България и да играе с Левски“, добави Красимир Иванов.

Същевременно представителят агенцията, която движи организацията Стефан Дамянов коментира: „Бих искал да благодаря на хората от Левски. Както господин Иванов се изрази, това няма да е приятелски мач, нито контрола, няма да бъде и просто мач. Целта и опитът, който имаме е да направим едно истинско честване. Да направим едно невероятно шоу, да направим нещо, което със сигурност Георги Аспарухов заслужава. Мачът ще е черешката на тортата и е бъде прекрасният завършен на един ден, в който всеки ще може да изрази своя респект към тази емблема на българския футбол. Бока няколко дни по-рано ще играе с Барселона на турнира „Гампер“, а след това ще дойде в София за мача в чест на Аспарухов. Тепърва ще се говори за организацията“.

Иванов: Постът на Роси и запазването на гръбна на отбора не зависи от ЛЕ

„В тясното сътрудничество с Левски сме, ние подготвяме множество изненади. Не само архивни кадри. Ще има много неща. Това е събитие, шоу, юбилей. Ще направим нещо, рядко срещано на нашите земи. Готвим много неща. Някои ще разкрием, други ще запазим в тайна за хората, които ще дойдат на стадион. Работим отдавна“, разкри още Дямянов.

От Тръст „Синя България“ също участват активно в организацията на двубоя, като си сътрудничат тясно с клуба. Както е известно, организираните фенове на „сините“ имат немалък опит, след дейното им участие в направата на стогодишния юбилей, мача с Юргорден, както и други подобни мероприятия, които привържениците на Левски изживяха в последните години. От Тръста споделиха очакванията си да се получи празник, който да остане в историята на клуба.

Билетите за мача между Левски и Бока са вече в продажба в мрежата на Eventim.