Един от играчите на Левски в момента е предизвикал международен интерес с изявите си. Става въпрос за нападателя Бабатунде Адениджи, а за желанието да бъде купен разкри бившият собственик на "сините" Иво Тонев. Именно по негово време нигериецът акостира на "Герена". 

"Няма да съветвам ръководството, само ще кажа, че Люпко е човек, който дойде и за много кратко време построи отбора така, че да печели. Той е успял във футбола и е друга класа. Обади ми се лятото по телефона, отнасяше се за Адениджи, аз се намесих за привличането му, та той ми каза, че след една година той ще е най-добрият нападател в България."

"Ако беше Люпко треньор, Адениджи вече щеше да е освободен като менте. Факт е, че в момента има реален интерес към него от чужди отбори. Той е единственият човек в отбора, към когото има интерес. Заслугата за това е на Люпко Петрович, както и на Топузаков. Какво се случило не знам, но тръгването му не беше добро", заяви Тонев пред DIEMA SPORT и предаването "Домът на футбола". 

След това той коментира сегашната структура на "Герена" и смяната на Станислав Ангелов като спортен директор с легендата Даниел Боримиров. 

"В Левски не е лесно от всяка една гледна точка. Не е лесно да се взимат решения, в крайна сметка това са решили босовете. Станислав Ангелов според мен е човек, който има много сериозен потенциал, говори няколко езика свободно. Смятам, че той ще съумее да покаже какво може в школата на стадион "Раковски"." 

"С Боримиров съм работил като беше спортен директор. За самото име Боримиров няма какво да коментираме. Изключително дисциплиниран, честен и почтен човек. Видял е и е научил много неща в Германия, надявам се да ги реализира." 

"Най-сериозно внимание трябва да се обърне на Елин Топузаков, защото носи духа на Левски в себе си. Скромен и трудолюбив човек е, за кратко беше старши треньор в един много тежък момент. Надявам се да се възползва от шанса си и трябва да бъде подкрепен от всички. Нека му пожелаем успех." 

"Левски е клуб, в който се искат резултати. Натежава това, че отборът не е печелил титла от 2012 г. Като дойдох 2012 г. се чувстваше това. Затова бях толкова амбициран, исках да се докажа пред феновете", заяви Тонев. 

Той говори и за сегашния собственик Спас Русев, като е на мнение, че трябва да му се даде повече време да разгърне плановете си. Тонев смята, че с времето трябва да се прехвърлят повече акции към феновете и те да придобият по-голям дял от собствеността.

"Първо, считам, че трябва да има по-голямо търпение към Спас Русев. Той е абсолютно различен човек и няма нищо общо с нашата действителност тук. Той е със съвсем различна култура, живее в Лондон, управлява добре бизнеса си. По стечение на обстоятелствата и моят син е там и много ми говори за matchday, както и Спас Русев и какво изживяване е."

"Трябва му повече време. Русев е един изключително мъдър човек, би трябвало да има подкрепа и търпение от всички. Четох, че щяло да бъде подписан нов договор с Виваком, това според мен е едно никак не лошо начинание за клуба. Не мога да говоря от името на Спас Русев." 

"Левски заслужава по-голяма подкрепа, особено през есента го заслужаваше. Дълго време бяхме най-добрият отбор тази есен. Не мога да съм компетентен по тази тема, вероятно има много причини да бъдат отблъснати феновете." 

"Трябва с времето да се прехвърлят акции на феновете, докато се стигна до момент, в който феновете да притежават голям пакет акции. Феновете на Левски обичат безгранично отбора си и с това са по-различни от всички в България. Воюват за него всеки ден, готови са да отреагират на собствениците си, което го няма в другите отбори. Левски не е само футбол, а нещо много по-различно", сподели още Тонев.