Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев остана разочарован от загуба с 2:3 от Левския в мача от 24-ия кръг на Първа лига. Срещата бе съпътствана от хубав футбол с качествени изпълнения. Не мина и без традиционните за България спорни моменти от съдийско естество.

Левски би с 10 Морето в ярка голеада със спорни моменти

“Неприятно е, че загубихме този мач, тъй като можеше да вземем повече. Това е лошо за момчетата, тъй като нямаме победа от дълго време у дома. Неприятно е за самочувствието и затова как ще влезем в следващия мач вкъщи. Главният проблем бе, че допуснахме много леки голове. Третият гол не ни прекърши, но при 2:1 можеше да търсим и победата”, коментира Илиев.

“Така сме избрали състава. Така сме го изиграли. Добре е, че се върна духа. Можеше и да изравним. Опциите ни в атака са повече, отколкото в защита и това дава отражение на моменти”, допълни той.

Делио Роси: Дузпа имаше, за червения картон съдията решава

“Не съм гледал ситуацията при отменения гол на Мехди Фенуш. Единственото нещо, което мога да кажа е, че съжалявам за тези хора, които дават пари. Остава един привкус , че в крайна сметка други хора решават как ще се развият мачовете. Не говоря за конкретната ситуация, а за всички. От толкова време съм във футбола, че като видя как започва мача един съдия, съм наясно как ще свири. Остава едно разочарование, че тук се хвърлят едни милиони като бюджет. Ако не бяхме допуснали тези голове, можеше и да победим. Вината си е наша, въпреки че видяхме как... няма значение. Не съм доволен, загубихме мач, който футболистите не заслужаваха да загубят”, каза още наставникът на варненци.

Анализ на спорните ситуации на Черно море - Левски

“Нашата задача е да подготвим футболистите не толкова физически или технически, колкото психически за следващия мач. Добре е за Радослав Василев да вкарва. За да играеш футбол обаче трябва да си подобрим играта в дефанзивен план. Знаем, че нашите футболисти могат, но трябва малко повече да се съсредоточим в защита”, завърши той.