Новият треньор на ЦСКА ще е сърбинът Нестор Йевтич, пише Труд. 35-годишният специалист стана шампион със Спартак Търнава в Словакия през последния сезон, а сега ще оглави "червените" като подписва двегодишен договор.

Историята на младият специалист роден през 1983 година стартира в Белград, но след като семейството му емигрира в Англия, той решава да смени името си и в момента се нарича Нестор Ел Маестро.

Ето и част от любопитната история на новия наставник на ЦСКА.

Феновете на Спартак Търнава го сравняват с наставника на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, но той не е съгласен с това описание.

"Разликата между нас е същата като разликата между словашкото първенство и Бундеслигата. Нещата са в различни измерения. И двамата сме с обръснати глави, но сякаш сходствата спират с това. Отборите на Гуардиола обичат да контролират топката, докато ние сме фокусирани върху играта без топка, различни стилове изповядваме", коментира той пред британска медия.

"Това е напълно различно измерение. И двамата имаме обръсна глава и мисля, че там сякаш сходствата спират. Играем съвсем различен стил на футбола. Неговите отбори обичат да контролират играта чрез притежание, докато сме по-фокусирани върху контрола на играта без топката", заявява той. 

"Когато започнах тук, се надявах да съм по-добър от предшественика си, да имам по-добър сезон от миналата година, когато Спартак завърши шести. Надявах се да завърша трети, защото това означаваше Лига Европа, това е реалистичната цел за тима", казва още той.

Ел Маестро е роден през 1983 година в Белград и се влюбва във футбола, когато баща му го води на мач на Цървена звезда. Когато е на 8 години семейството му се мести в Англия.