Новият старши треньор на Левски Петър Хубчев сподели, че е имал откровен разговор с ръководството на клуба. Специалистът обясни, че на него е присъствал и целият му щаб, като той и колегите му са заявили отговорно, че ако шефовете са съгласни с тяхната визия, те самите са готови да отидат до „Герена“ пеша.

Хубчев коментира без да навлиза в подробности своите виждания за това каква трябва да бъде трансферната политика на клуба. Той обясни, че трябва да бъдат привлечени петима или шестима класни чужденци, които реално да вдигнат нивото, а около тях да се налагат младите момчета, които са оставили добри впечатления у него в последните мачове. Освен това, треньорът сподели, че трябва да има по-малко „ха-хо, хи-хи" в тренировъчния процес и извън него, за сметка на стегнатата и сериозна работа на тренировките и по време на мачовете.  

„Мисля, че последните поне 10 треньори, които са сядали тук, едно и също са казали. Трябва да играем офанзивен футбол, нападателен, да отбелязваме голове. Но ние имаме принципи, които спазваме. Мисля, че Гошо Тодоров подхвърли по темата. Подсказа нещо. Медиите обаче не коментират. Казва се, че сме дефанзивни. Тодоров каза за допуснатите голове. За мен няма деление на защита и нападение. Кой е този специалист, който ще ми каже, че сме играли дефанзивно – срещу Швеция ли, с Берое ли. Знам откъде идва това. Не че изпитвам уважение към този човек, но няма да казвам името му. Важно е какви играчи ще имаме. Нова система няма да измислим“, коментира Хубчев.

Левски се раздели с цял отбор, Ники Михайлов остава

„Едва ли ще намерите треньор, който няма да дойде пеша на „Герена“, „Армията“ и последните години в Разград. За емоционалното свързване, няма какво да се коментира. Имаше важен разговор. Той бе назад във времето. Той бе с ръководството. Напълно открити бяхме с тях. Казахме вижданията си. Даже помолих да не се взимат прибързани решения. Казах, че ако са съгласни, пеша, ще дойдем до Герена. Като всеки човек и ние сме нормално хора. Имаме си принципи. В тази професия се водя от доста време от важен за мен принцип. Ако приемем, че феновете са много критични, понякога са прави, други пъти – не. Но в тях трябва да се вслушваме. Ако приемем, че 50 процента ни приемат за дефанзивни, другите ни харесват. Моята идея е да променим мнението на повечето от тези 50 процента, които не ни харесват. Ще има едни хора, които обаче никога няма да ни харесат. У нас критиките са вулгарни, но трябва да свикнем. Ще работим, докато ръководството прецени“.

„Може би трябва да кажем 2-3 неща за политиката. Приех напълно тази политика. Даже мисля, че на 100 процента ни съвпадат вижданията. Казах, че искам 5-6 класни чужденци, с по-голям опит. Те трябва да имат опит, да имат поведение навсякъде – в личния и професионален живот. Около такива хора искаме да вкараме юноши. Благодарен съм на Гошо Тодоров. Той използва точно такива момчета. Те показаха за кратко време, че по-рано са имали място в този отбор. Имаме малко по-различно мнение от препоръчаните ни играчи. Искаме сами да ги видим. Имаме различно мнение за едни момчета от школата. Смятаме, че трябва да са в първия тим. Гледали сме ги. Сега ще видим. Трябва по-малко ха-хо, хи-хи на тренировките и в личния живот. За мачовете да не говорим“.

Новият треньор на Левски: Клубът има крещяща нужда от спортен директор

„Не, че сме криваци и темерути. Но няма да кажа нито едно име. В този период, колкото по-голяма е тайната, толкова по-добре за клуба. Не, че нямаме визия и искаме да се правим на интересни“, продължи Хубчев.

„Бих си позволил да ви посъветвам да не се концентрирате върху отделни играчи – без значение от името и годините. Един от най-важните принципи е, че трябва да изградим силен отбор. Играта му да не зависи от един човек. Аз преди време гледах много мачове от позицията, която заемах (на национален селекционер – бел. ред.), играта бе концентрирана върху един или двама човека. Ние искаме силен отбор. Така че не се концентрирайте върху отделни имена, търсим отборния принцип“.

„Кой треньор не иска всички 25-26 футболисти на първата си тренировка. Имаме разговори с някои от момчетата. Опитахме няколко човека да гледат набелязаните. Трудно е да убедим някои да дойдат в България, такива, каквито ние смятаме, че трябва да бъдат. Вчера се върнахме от такава среща“.

„Искам първо да се запозная с характерите на момчетата. Като футболисти имам представа. Постовете са много. Даже не се сещам на пост да не искаме да привлечем играч. Важно е да има конкуренция. Трудно е. Клубът е в оздравителен процес. Ние няма да имаме неограничени възможности за привличане на играчи. Но аз лично съм доволен от това, което можем да привлечем“.

Хубчев за националния: Не съм бил раздвоен, не искам да отварям раната 

„Знам пределно ясно къде сме. Знам, че тук време няма. Спомена се от ръководството, че няма да се търсят бързи резултати. Но аз им казах, че не им вярвам. Сега трябва повече себераздаване, повече тренировки, стегнато отношение в личния и професионалния живот, повече да сме заедно като отбор. Най-тежко е да убедим тези хора (играчите – бел. ред.). Дано в Австрия да са всички и да ги убедим, че трябва повече да тренират, трябва повече назад да се връщат“, допълни Хубчев.