Юношата на Левски Николай Димитров – Хичо сподели, че един ден с радост би се върнал в „синия” клуб. Халфът се изправи срещу бившия си клуб с руския Урал по време на подготовката на двата тима в Кипър.

Той допълни, че следи изкъсо какво се случва на „Герена” и изрази надежда, че новият треньор на тима Георги Дерменджиев ще получи вот на доверие.

„За втори път се изправям срещу Левски, но за първи път с чужд клуб. Усещането винаги е приятно. Днес видях един добър отбор на Левски, особено през второто полувреме си пролича левскарския дух и си видя живец в отбора. Пожелавам им успех и дано пренесат всичко това в първенството”, коментира Хичо.

„Следя изкъсо какво се случва в Левски. Тези промени не зависят много от футболистите и треньорите, те са повече на ниво ръководство. Нека хората се разберат и след като вече има треньор да му се даде време и той да изгради стратегията, която има”, каза още той.

„Мисля, че пътят да се залага на български футболисти е правилен, без да засягам когото и да било. Не е тайна, че Левски е вървял най-добре, когато ядрото му е от млади футболисти. Налагането им обаче е доста специфично, но вярвам, че хората в Левски имат опит и могат да го направят. Ако опира до мен, винаги бих се върнал. Винаги съм искал отново да играя в Левски. Има обаче доста фактори, които също трябва да искат да се върна.  Засега обаче не мисля за това, защото имам договор с Урал”, продължи Димитров.

„Има голяма разлика, когато гледаш как играе един чужденец с фланелката на Левски и момче, което е израснало в школата на тима. Зарядът е друг и очите му светят по различен начин”, откровен бе още Николай Димитров.