Отборът на Левски записа трето поредно поражение по време на подготвителния си лагер в Кипър. Този път „сините” отстъпиха на руския Урал, в чийто тим игра юношата на българския тим Николай Димитров. Левски отстъпи с 1:2 и продължава да няма успех по време на зимната си подготовка. Освен трите загуби от Урал, Хенан и Висла Плоцк, които бяха записани под ръководството на новия треньор на тим Георги Дермендижиев, Левски направи 1:1 с УФА в първия си мач, който бе воден от бившия наставник на „сините” Славиша Стоянович.

Левски допусна две попадение в рамките на само шест минути, а точен за българския тим през втората част бе резервата Станислав Костов, който се появи в игра на почивката.

До края на лагера си в Кипър, Левски ще изиграе още две проверки. Първата на 5-ти февруари е срещу литовския Судува, а три дни по-късно „сините” се изправят срещу сръбския Чукарички.

--

Мачът не започна никак добре за Левски. „Сините” буквално проспаха първия четвърт час след първия съдийски сигнал и логично допуснаха две попадения. Резултатът бе открит още в третата минута, а в основата на атаката на руския тим бе юношата на „сините” Николай Димитров. Той бе изведен много добре отдясно, напредна и подаде към Андрей Панюков около точката на дузпата. Панюков стреля Ники Михайлов се намеси много добре и спаси. Отбитата топка рикошира в бранител на Левски, а след това и в страничния стълб преди Панюков да добута топката във вратата за 1:0.

Само шест минути по-късно Михайлов трябваше да вади топката от мрежата си за втори път. Този път след центриране от корнер топката бе свалена във вратарското поле, където отново Панюков бе оставен непокрит и от близко разстояние реализира.

Едва след половин час игра „сините” започнаха да намират себе си и да разиграват по продължително топката. Давид Яблонски пробва първия удар към вратата на Урал, който дойде след 23 минути игра.

Малко по-късно Хали Тиам също пробва късмета си с далечен удар, но и той не сполучи.

В заключителните минути на първото полувреме определено тимът на Левски бе по-добрият на терена, но не успя да се възползва от този факт. Най-добрата възможност за „сините” през първата част бе в 37-ата минута, когато Серджиу Буш открадна една топка след неразбирателство в отбраната на Урал, подаде към Васчук, който стреля, но вратарят на руснаците с една ръка изби в корнер.

През второто полувреме Левски показа много по-добро лице и видимо надигра своя съперник. На почивката в игра се появи голмайсторът на тима от есента Станислав Костов, който определено раздвижи играта на „сините” в предни позиции.

Именно Костов успя да намали резултата, след като се разписа в 51-ата минута на мача. Паулиньо проби отлично по крилото отляво и стреля силно. Вратарят на руснаците успя да парира удара му, но топката попадна на пътя на Костов, който с плътен удар под напречната греда се разписа.

В 69-ата минута Хали Тиам пробва да изненада противниковия страж с изстрел от пряк свободен удар. Халфът на „сините” обаче заложи на техниката вместо на силата и топката бе уловена от вратаря.

През втората част тимът на Урал имаше едва една реална голова възможност, но блестяща намеса на Николай Кръстев запази резултата непроменен.

Ето как се разви мача минута по минута:

ЛЕВСКИ – УРАЛ 1:2

0:1 Панюков 3', 0:2 Панюков 9', 1:2 Костов 51'

Левски: 13.Николай Михайлов, 19. Милош Цветкович, 4.Иван Горанов, 28.Давид Яблонски, 22.Нуно Рейш, 23.Хали Тиам, 8.Давиде Мариани, 77. Илия Юруков, 14. Богдан Васчук , 7.Паулиньо, 9.Серджиу Буш

14:10 Начало на мача

Двубоят на стадион ГСЗ започна с едноминутно мълчание в памет на "синята" легенда Александър Манолов, който вчера си отиде от този свят на 75-годишна възраст. Тимът на Левски също играе с черни ленти.

3' Гол за Урал! Руският тим успява да поведе в резултата с първата си атака в мача. Николай Димитров проби добре отдясно и асистира на Андрей Панюков около точката на дузпата. Той стреля, Николай Михайлов спаси, но след рикошет в защитник на Левски и гредата на вратата, Паников успя да довкара коженото кълбо в мрежата.

9' Втори гол за Урал! Този път след центриране от корнер, ропката бе свалена във вратарскот ополе, където фубтолист на руснаците бе оставен непокрит и без проблеми реализира. Второто попадение за Урал отново бе дело на Андрей Панюков.

12' Нов корнер и нова добра възможност за Урал. След центриране и нов удар с глава, топката минава покрай страничния стълб.

Левски - Урал

източник: Gong.bg

15' След четвърт час игра, фубтолистите на Левски не са успели да затруднят противниковия играч в нито един случай.

23' Първи удар по посока вратата на Урал. Отправи го Давид Яблонски след продължителна атака на "сините", но изстрелът му бе крайно неточен.

26' Хубава атака за Левски. Паулиньо подаде към Мариани отляво, който комбинира с Буш в наказателното поле, но топката му бе избита в корнер. След центрирането Хали Тиам не успя да отиграе добре.

28' Нов корнер за "сините". След подаването, топката отново е избита в ъглов удар от фубтолист на Урал. Последва ново центриране на Мариани, но Серджиу Буш не успя да стреля точно.

29' Страхотен изстрел на Хали Тиам от близо 30 метра, който обаче не попада в целта. 

33' Продължителна атака за "сините", след която стигат до нов ъглов удар пред вратата на Урал. Този път центрирането на Мариани обаче бе слабо и топката изчистена. 

37' Най-добрата възможност за Левски до този момент в мача. Серджиу Буш открадна топката след неразбирателство в защитата на Урал, подаде към Васчук, който стреля, но вратарят на руснаците с една ръка успя да избие в корнер. 

45' Мариани пробва изненадващ удар от фаул, който не затруднява вратаря на Урал.

Край на първата част.

Начало на второто полувреме.

Една промяна в тима на Левски. Серджиу Буш е заменен от голмайстора на "сините" през есента Станислав Костов.

48' Давиде Мариани отправя първия удар през второто полувреме. Той стреля от далечна дистанция, но покрай вратата. 

51' Гол за Левски! Станислав Костов се разписва във вратата на Урал. След страхотен пробив на Паулиньо отялво, бразилецът стреля, но ударът му бе спасен. Станислав Костов обаче не сгреши при добавката.

61' Силни минути за Левски от началото на втотото полувреме. "Сините" са тимът, който владее повече топката и организира по опасните атаки до този момент. Влизането на Станислав Костов пределено раздвижи играта на българския тим в предни позиции. 

65' Николай Кръстев заменя Николай Михайлов на вратата на Левски.

69' Добър шанс за Левски. Иван Горанов е фаулира в близост до наказателното поле на Урал, вляво по нападението на "сините". Хали Тиам и Давиде Мариани застават зад топката, но в крайна сметка Тиам стреля технично, а вратарят на Урал лови.

70' Илия Димитров заменя Васчук.

77' Станислав Иванов е поредната смяна за Левски. Той влиза на мястото на Мариани. 

80' Хубава атака за Левски, която завършва с удар на Паулиньо, който обаче е спасен от вратаря на на Урал.

81' Блестяща намеса на Николай Кръстев, който предотвратява сигурен гол. 

83' Паулиньо е изведен отлично в наказателното поле, но вратарят на противника излиза и в последния момент успява да пресече паса.

90' Край на мача.