Вторият кръг на Първа лига предложи немалко любопитни моменти до момента. Открит още в петък с двубоя Верея – Черно море, несъмнено черешката на тортата бе дуелът между ЦСКА и Лудогорец. Сериозни бяха очакванията и към двубоя между Локомотив Пловдив и Левски, който донесе нулево реми на стадиона в парка Лауита в Пловдив.

Но нека обърнем внимание на всеки мач по отделно, в хронологичен ред.

Верея – Черно море 0:4

Двубоят между Верея и Черно море безспорно бе натоварен с особена емоционална стойност. Наставникът на заралии Илиан Илиев се изправи срещу един от бившите си клубове, към който несъмнено таи топли чувства. Момчетата на Георги Иванов-Гонзо обаче бяха безмилостни към старозагорския тим, който се очерта, като една от приятните изненади на отминалата кампания. Варнеци победиха с 4:0. Начало на голеадата на „Трейс Арена“ постави Ондрей Сукуп в 4-ата минута. Мариян Огнянов удвои в 28-ата, а същият футболист направи резултата класически в 77-ата минута. Крайното 4:0 оформи Цветелин Чунчуков в 82-ата минута.

Така след две победи от два мача до момента „моряците“ са лидер в класирането с 6 точки. Верея пък е на предпоследното място с един пункт.

Играч на мача: Мариян Огнянов

Витоша – Етър Велико Търново 1:1

В сблъсъка на новаците в Първа лига победител не бе излъчен. Срещата, която се игра на Националния стадион, завърши при 1:1. По този начин двата състава си поделиха по точка, а тя бе първа и двата отбора от началото на кампанията. В първия кръг и Витоша и Етър инкасираха поражение, съответно от Черно море и Локо Пд.

„Болярите“ откриха резултата на „Васил Левски“ след 30 минути игра чрез Иван Петков, а само осем минути по-късно Григор Долапчиев изравни.

В класирането Етър и Витоша се намират на последователни позиции – девети и десети с по една точка.

Играч на мача: Григор Долапчиев

Пирин – Септември София 0:1

Новакът Септември София се поздрави с първа победа в елита. В Благоевград, в самото „гнездо“ на „орлетата“, момчетата на Димитър Васев подчиниха Пирин с 1:0. Единственият гол в срещата бе дело на бившия играч на домакините Борис Галчев в 67-ата минута.

Благоевградчани бяха без наставника си Милен Радуканов край тъчлинията, тъй като той изтърпяваше наказание от една среща заради нерегламентирано нахлуване на терена при победата над Ботев Пловдив в първия кръг.

В класирането Пирин е четвърти с 3 точки, а Септември е позиция назад със същия актив.

Играч на мача: Борис Галчев

ЦСКА – Лудогорец 0:1

Участникът в Шампионската лига Лудогорец започна с победа новата кампания. В първия си двубой момчетата на Георги Дерменджиев, победиха ЦСКА с 1:0. Както е известно разградчани почиваха в първия кръг, след като мачът с Левски бе отложен за 6 септември.

Срещата с „червените“ бе натоварена с голям заряд, а „орлите“ поведоха след 49 минути игра. Точен бе Върджил Мисиджан. През втората част „армейците“ останаха с човек по-малко след като Кевин Меркадо бе изгонен с втори жълт картон.

В класирането шампионите са шести с 3 точки, а софиянци си поделят десетата позиция с Витоша (1 точка).

Играч на мача: Върджил Мисиджан

Славия – Ботев Пловдив 2:3

При завръщането на отбора на Славия в дома му в столичния квартал Овча Купел, „белите“ направиха страхотен мач с Ботев Пловдив. Цели пет гола бяха отбелязани в срещата, която в крайна сметка завърши с успех за евроучастника ни от Пловдив - 3:2. „Канарчетата“ започнаха по впечатляващ начин. Момчетата на Николай Киров демонстрираха нужното самочувствие и в 13-ата минута Фернандо Виана откри резултата. Пет минути преди края на редовното време, Виана отново бе в прегръдките на съотборниците си, след като се разписа за 2:0.

В 43-ата минута обаче най-старият столичен тим „показа зъби“. Страховита тупалка на Владислав Узунов завърши с красивo попадение във вратата на Даниел Кайзер за 1:2.

През втората част играчите на Златомир Загорчич бяха преобразени и стигнаха и до равенство 2:2 след точен изстрел на Иван Минчев в 58-ата минута. Появилият се като резерва Лъчо Балтанов донесе победата на тима от града под тепетата в 78-ата минута, когато оформи крайното 3:2.

В класирането Ботев и Славия са на последователни позиции – седми и осми – съответно с 3 и една точки.

Играч на мача: Фернандо Виана

Локомотив Пловдив – Левски 0:0

В сочената за една от интересните срещи от кръга Локо Пд и Левски не можаха да се победят. Битката приключи при 0:0, като за първи път от над 20 години съперничеството между двата тима видя подобен резултат. Двубоят на стадиона в парка Лаута започна с минута мълчание в памет на починалата легенда на „черно-белите“ Аян Садъков.

От 66-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като Ивайло Марков напусна терена с втори жълт картон. Дори с човек повече обаче софиянци, за които това бе първи мач за новия сезон в майсторския ни ешелон, не съумяха да си прокарат път към вратата на „смърфовете“ и така двата състава си поделиха по точка.

Локо Пд заема временното второ място след два изиграни мача в Първа лига, като имат актив от 4 точки. Левски, който е с мач по-малко е последен с 1 пункт. Припомняме, че „сините“ почиваха в първия кръг, след като сблъсъкът им с Лудогорец бе отложен за 6 септември.

Играч на мача: Жорди Гомес

Последен мач от втория кръг на Първа лига:

Дунав – Берое

Дата: 24 юли 2017 година

Начален час: 20.30 часа

Двубоя ще може да следите с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.