Героят за Лудогорец при победата над ЦСКА Върджил Мисиджан се изказа ласкаво за съперника и подчерта, че успеха с 1:0 е много важен за самочувствието на шампионите.

Холандецът вкара единственият гол на „Българска армия” в 49-ата минута, когато оползотвори на максимум кошмарна изява на вратаря Георги Китанов. Към края на срещата обаче 23-годишният почувства болки в левия си крак и поиска принудителна смяна.

„Знаехме още преди срещата, че ще има тежка битка с ЦСКА. Подготвихме се много добре, беше още по-хубаво, че спечелихме. Трябва така да продължим и в Израел (срещу Апоел Беер Шева в квалификациите на Шампионската лига – б.р.)”, коментира Мисиджан пред DIEMA SPORT.

Дерменджиев: Всички наши играчи са на изключително ниво

„При ситуацията за гола… Още преди мача знаех, че може да последва такъв пас, а вратарят да излезе. Винаги преследвам топката докрай, така че опитах и съм щастлив, че бях възнаграден за усилията си.”

„Показахме днес, че независимо от почивката, която получиха някои наши играчи, други ги заместиха достойно. Лудогорец има много добри футболисти. В Израел трябва да спечелим, защото е много важен мач.”

„Не знам каква е контузията, усетих болка. Опитах да се върна, но след това прецених, че е по-добре да изляза. По-важно е да съм готов за Израел.”

Плачевен страж предаде ЦСКА на разградските душмани

„Победата на „Армията” значи много за нас. ЦСКА и Лудогорец са двата най-добри отбора в България. Винаги е много тежко срещу тях. Винаги са завързани мачовете. Тези успехи ни помагат за самочувствието преди двубоя в Израел.”

„Винаги има място за подобрение. Лудогорец винаги трябва да играе добър футбол. Сезонът е много дълъг, едва в началото сме. Това е хубавото на играта – винаги можеш да се подобряваш, да ставаш по-силен.”

„Да, сега не играя редовно. Като професионалист не е приятно да оставам на резервната скамейка. Аз обаче съм длъжен да се съобразявам с решенията на треньора. Искам да играя редовно, понякога съм разочарован. Днес показах качествата си”, каза холандецът.