Борис Галчев, който донесе победата на Септември София срещу Пирин с 1:0 от втория кръг на Първа лига, заяви, че не е могъл да се зарадва на попадението си, тъй като е юноша на клуба. Галчев, който бе избран и за Играч на мача от читателите на Gong.bg, анализира успеха в специално интервю за DIEMA SPORT.

„В първа лига не се побеждава лесно, предвид това, че сме новак и след лошия старт срещу Дунав, аз твърдя, че там играхме добре, дойде една важна победа за нас“, започна Галчев.

„Аз съм юноша на този клуб, няма как да се зарадвам. Тук са ме изградили, в сърцето винаги ще има място за Пирин, така че им желая успех. Тук се играе трудно, знаете за пиринския дух. Каквото и да е състоянието на отбора, Пирин винаги ще дава футболисти на България. Знаете колко играчи е дал“, опитният играч на Септември.

„Аз мисля, че днес, както и в мача с Дунав, показахме, че играем футбол. Стояхме дисциплинирано и си чакахме шанса. Не се получи от първия път, довкарах топката“.

„Септември има план за развитие, който президентът следва. Неговата идея е да се налагат български млади играчи с по-опитни. Засега е рано да говорим, но това е пътят. Все пак трябва да мислим и за националния отбор. Иначе ако следваме примера на Монтана и Локо Горна Оряховица от миналата година и на повечето отбори националния ще пада от Беларус, както и стана“, завърши Галчев.