Наставникът на Черно море Георги Иванов заяви, че очаква отборът му да постигне много по-добри резултати през новата кампания. В пространно интервю за предаването на DIEMA SPORT Домът на футбола, бившият нападател анализира разликите в състава му, сравнено с предишната кампания и сподели, че целта сега е повече от шестото място, на което финишираха „моряците“.

„Няма как да няма разлика при положение, че има девет нови. Мисля, че в офанзивен план отборът показва доста по-добро лице, сравнено с миналата година. Мисля, че показваме по-атрактивен футбол. Чисто игрово разликата се вижда от всички“, започна Иванов.

„Целта бе да съберем такива играчи. Всички знаехме, е те са чисто офанзивни. Те са добри. Смятам, че играчите, които взехме, ще променят стила на Черно море. Мисля, че ще е интересно. Подготовката бе кратка, очаквам всички отбори да вдигат нивото си“, продължи Иванов.

„Аз съм работил с повечето от новите ни играчи. Мисля, че и те ме познават, Адаптацията бе бърза. Има какво още да се желае. Отборът има добро развитие засега. Всички нови показват добро лице. През други години се вижда как отбоите нямат синхрон. Ние обаче взехме само българи, което също оказва влияние за сработването, Те се познават“, добави Гонзо.

„Всички офанзивни играчи, които искахме, ги взехме. Мисля че ние започнахме селекцията рано и това навреди. Четяхме какво се пишеше по медиите. Но ние започнахме селекцията два месеца по -рано и в подготовката бяхме привлекли повечето. Мисля, че това бе успешен ход“, обясни още треньорът.

„Винаги съм казвал, че целият отбор трябва да играе в защита. Тя започва от нападателите. Имаме добри играчи. Те като индивидуална класа могат да помогнат. Мисля, че имаме и добър защитен блок“.

„Първо смятам, че духът на отбора се е запазил, ние сме доста агресивни. Така е като взимаш креативни играчи. В Черно море винаги е имало повече играчи с дефанзивни функции. Сега нещата са различни и от там може би се променя стилът. Миналата година бе трудно да карам отбора да владее топката, защото например Паланков, Дани Георгиев бяха с по-дефанзивни функции, без да искам да казвам, че това са слаби играчи. Първата година бе да отсея хората за втората година. Тази година очаквам отборът да е по-силен и да постигне по-добри игри. Смятам, че ако привлечем вратар, повече играчи не ни трябват“.

„Наистина „Тича“ ни липсваше много. Който е гледал в мача срещу Дунав, знае колко е помогнала публиката ни. Един футболисти играе по-силно, когато стадионът е пълен. Това е предимство за Черно море и ние трябва да се възползваме. Затова класирането на отбора – не мога да бъда доволен. Ако бяхме на „Тича“ мисля, че класирането щеше да е по-добро“.

„Да ви кажа, че спадът не е бил малко. Чисто футболно, зимата ни напускаха Ковър, Уго Секо, Бакари. Ние загубихме и скоростта. Напълно нормално показахме добри игри в редовния сезон. Трябва да си дадем сметка, че в първата шестица играем срещу Левски, ЦСКА, Лудогорец, Дунав Локо Пд, когато не си физически и психически добре, не може да държиш това ниво“, анализира още Иванов.

„Сега играчите са с 5-6 години по-млади. Когато един играч е на 33-34 години не може да държи постоянно ниво. Имахме доста юноши, които сега натрупаха пит и качества, които са нужни за мъжкия състав. Мартин Костадинов, Янчев и Тумбак ще бъдат основни фигури в състава ни. Но без този преход към мъжкия футбола, нямаше как да бъде“, обясни още Гонзо.

„Всеки човек се променя с всеки ден, Сигурно има промяна. Човек всеки ден трябва да се развива, ако иска да постигне нещо. Аз във Варна съм усетил подкрепа пт ръководството и феновете. Когато нямаш удоволствие, и публиката не е доволна. Един треньор няма място повече в отбора, в който е“.

„В крайна сметка един треньор трябва да учи футболистите. Хората научиха мечтите в цирка да карат колелета, ние не можем да научим футболистите да играят футбол С работа всеки може да постигне много. Аз вече трудно мога да им показвам нещо, защото с годините ми е трудно да показвам неща, които съм превил преди време“.

„Първо трябва да сме в шестицата. После ще мислим за целите. Аз миналата година казах, че искам да сме четвърти и да играем в Лига Европа. Мисля, че преди плейофа, водехме със седем точки пред Дунав, но и учудващо за мен дойде този спад“.

„В България мачовете са трудно за прогнозиране. Всеки може да победи всеки. Трудно е първенството и изравнено. Нашият отбор го виждам в шестицата и не мога да правя сравнения с другите. Качеството на играчите ми позволява да мечтая за нещо по-голямо“, коментира Иванов.