Бившият председател на Управителния съвет на Левски Георги Марков отправи апел към министър-председателя Бойко Борисов. Той го призова да говори със собственика на "сините" Спас Русев и да го помоли да върне на работа в клуба Наско Сираков и Станимир Стоилов. Бившият конституционен съдия е депутат от ГЕРБ. 

"Какъв е проблемът? Хората, които говорят срещу Мъри и Наско на Спас Русев, или не са левскари, или са комплексари. Бойко, моля те, кажи на Спас Русев да върне Наско и Мъри! Като познавам отношенията му с премиера, сигурен съм, че ще го послуша", заяви Марков пред "Дарик радио" и "Спортно шоу Гонг" и коментира казуса с назначението на най-успешния ръководен тандем на "Герена" през новия век. 

"Казах му на Спас Русев да вземе Наско и Мъри, за да може Левски да прилича на Левски. Когато те бяха в клуба, ние играехме приятен футбол на европейско ниво. Моето предложение е, когато се събере ръководството на Левски, да гледа филмче как 2005 г. Левски с четирима чужденци да атакува Купата на УЕФА.

"От 108 отбора бяхме на жребия и играхме за влизане в групите на турнира с Оксер. Тогава Наско ме бутна и ми каза: "Виждаш ли Ги Ру как ни гледа, а"? Мъри тогава ми каза, че в Европа не можем да се защитаваме само и трябва да атакуваме." 

"Искам да виждам този Левски, който отиде в Гелзенкирхен и смълча 68 хил. на стадиона, при това играхме с Б-отбора си. Затова искам аз Наско и Мъри на "Герена", защото тогава направихме няколко юноши и после те отидоха в чужбина, като Валери Домовчийски, който вкара последния гол в кариерата на Оливер Кан." 

"С Наско и Мъри това е постижимо. С Мъри се видяхме в Будапеща преди мача на националния отбор на Казахстан, той има левскарско сърце, никаква пречка няма в УЕФА да поеме в съвмествителство двата поста на националния отбор и на Левски." 

"Не е ли срамота Наско да гледа само бебета? Наско Сираков си е извоювал правото да вечеря, обядва и закусва, с когото иска. Като питах Спас Русев кой му пречи да доведе Наско в Левски, той ми каза, че щял да отвори много фронтове с такъв ход. Защото вечерял с Гриша Ганчев, със Стойне Манолов", заяви Георги Марков.