Бившият наставник на Левски Станимир Стоилов, който понастоящем е начело на Казахстан, заяви в специално интервю за предаването на DIEMA SPORT – „Домът на футбола“, че следващата стъпка пред него в професионален план, ще бъде да се завърне към ръководенето на клубен тим.

Стоилов пое Казахстан в началото на тази година, след като се раздели с Астана.

„Мисля, че за около 8-9 месеца работа имаше успех. Доволен съм от игровото поведение, но за резултатите се надявах на нещо по-добро. Направихме стъпка напред и стигнахме до второто място. Исках да сме първи, аз съм амбициозен човек. Следващата Лига на нациите мисля, че Казахстан ще е лидер в потока си“, започна за настоящото си начинание Мъри.

„Според мен в България имаше по-голям избор на играчи и по-голяма класа. Докато в Казахстан се работи малко по-спокойно, но има и по-големи очаквания. Нашият треньорски екип премина от Астана в Казахстан и е нормално, когато си постигнал резултати, хората да очакват повече. Ние също се надявахме на чудеса. Да, видно е, че отборът прогресира, но не се получиха чудесата да станем първи в групата. Отборът обаче се стара да играе футбол. Да, доминира, но резултатът не бе такъв, какъвто на мен се нрави. Мисля, че малката крачка е направена напред, дано продължим в тази насока“.

„Има няколко вида националния отбори. В националния отбор най-големият проблем е, че не можеш всеки ден да работиш с играчите, да ги развиваш, да добавяш нови неща. В националния отбор, където футболистите играят в големи отбори, това говори за по-сериозно качество. Там е малко по-лесно. Има голяма разлика. По-неприятно е когато си в малка като коефициент държава. Там проблемът е, че не можеш всеки ден да развиваш играчите си. Ако си в клубен отбор, може би стават по-добри. Тук с две-три тренировки е по-сложно, защото и да дадеш повече информация не е добре, защото може да настъпи объркване. Но нашият щаб има достатъчно опит“.

Що се касае до бъдещите му планове, Мъри сподели: „Работих 6 години непрестанно. Имах нужда да презаредя батериите. Умишлено дълго време отхвърлях оферти, но сега бе момент да взема малко въздух. Нормално следващата стъпка е да бъде клубен отбор. Надявам се скоро да е тази стъпката. На този етап не мога да кажа нищо. Всички казваме: "Аз искам там", но важно е къде ни искат“.

Още новини: 

Мъри Стоилов: Оптимист съм за националния на България 

Мъри: Проблемът на Левски не е финансов, а спортно-технически