Френският средняк Амиен е направил първи контакт със звездата на ЦСКА Фернандо Каранга. Според местните издания, шефовете на клуба вече са се свързали с него и са му разкрили какво може да очаква там. 

Тимът дебютира в Лига 1 през настоящия сезон и успя да се спаси, въпреки лютата битка на дъното. За следващата кампания Амиен планира да се подсили в атака, но иска да го стори с евтини попълнения. 

И точно затова от там са се насочили към Каранга, чиято цена вече е паднала на 2 млн. евро, пишат още във Франция. Точно това изкушава и друг френски слабак за подписа му - Тулуза. Тимът от Лазурния бряг обаче още не е сигурен в оцеляването си, което дава предимство на Амиен. 

През зимата във Франция се говореше, че настоящият финалист в Лига Европа Олимпик Марсилия иска да купи южноамериканеца, но се отказал заради цената му - 8 млн. евро. Сега интерес към него има и от втородивизионни китайски тимове. 

В момента Каранга се лекува от травма, която му попречи да довърши сезона и да се бори с Клаудиу Кешеру от Лудогорец за голмайсторския приз в първенството. През пролетта формата му спадна много в сравнение с първия дял на сезона и това явно е намалило цената му.