FIFPro (Съюзът на професионалните футболисти) поиска Европейската футболна централа (УЕФА) да спре ЦСКА от участие в Европа, докато не бъдат изплатени възнагражденията на седем футболисти. Твърди се, че забавените плащания са в размер на 1 милион евро.

Според разпространената информация „червените“ не са спазили арбитражно решение от 2015 година . Въпросните играчи, които все още не са получили плащанията си са: Гуидо Ди Вани, Стивън Сънди, Сивърд Спрокел, Бернардо Тенгариня, Нилсън Антонио, Сержиньо и Юнес Бенжалюн.

Така Съюзът на професионалните футболисти се е обърнал към УЕФА с официално искане „армейците“ да не бъдат допуснати до участие в европейските клубни турнири, ако си спечелят правото по спортно-технически път.

Тимът в момента върви втори в таблицата, като разликата с първия Лудогорец е три точки.

Припомняме, че е края на февруари тази година УЕФА официално допуска ЦСКА до евротурнирите. През миналия сезон клубът имаше забрана, заради правилото за новосформиран клуб. След обжалвания, тимът от Борисовата градина успя да се пребори и Европейската централа го допусна.

Голяма новина! УЕФА допусна ЦСКА до Европа