Запалянковци на Левски се събраха да протестират два часа преди баража за Лига Европа с Верея. Почитателите на клуба от стадион „Георги Аспарухов“ смятат двубоя за крайно безпринципен и са твърдо срещу неговото провеждане.

Проследи на живо с Gong.bg: Левски срещу Верея

Запалянковците стартираха своя протест с викове „И преди, и сега Левски значи свобода“. Многократно скандираха срещу БФС, като бяха взривени и множество бомбички.

Фенове на Левски

източник: Валентин Грънчаров

Съществува вероятност запалянковците все пак да посетят мача с Верея, като по непотвърдена информация те възнамеряват да влязат през втората част.

Срещата между Левски и Верея е от 20.00 часа и може да следите с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио. 

Фенове на Левски

източник: Стефан Стоянов

Какво се случва?

4 минути преди 19.00 часа всички фракции се събраха и взеха решение да се отправят към Ботевградско шосе, където да затворят движението за 20 минути. Феновете тръгнаха по улица „Тодорини кукли“, откъдето завиха по „Александър Екзарх“. Оттам се насочиха към своята цел. 

Към 19.14 минути феновете вече са блокирали Ботевградско шосе. Преди това председателят на Националния клуб на привържениците Степан Хиндлиян говори пред медиите. Той заяви, че се планират още подони изяви и още веднъж заяви, че позицията на феновете е, че е безпринципно да има бараж между Левски и Верея за Лига Европа. 

Фенове на Левски

източник: Валентин Грънчаров

„При тази гледка ще се замислят дали следващия път да си останат по домовете. „Планираме тези действия да продължат . Винаги може да се излезе от ситуация, която се позоваваме на нормативни актове. Но живият живот е тук. Това е нещото, което преля чашата. Ние не живеем по кабинетите“, бяха част от думите на Хиндлиян. 

Към 19.28 минути феновете започнаха да се изтеглят от Ботевградско шосе. Скандирайки рефрени за Левски, както и срещу родната футболна централа, те поеха обратно по улица „Александър Екзарх“. Те се отправиха към Сектор А. През първата част на мача между Левски Верея те ще останат там, а в началото на второто полувреме ще заемат местата си по трибуните, където протестът ще продължи. 

Към 19.40 на стадиона има малко фенове, главно настанени в Сектор А. На таблото на „Георги Аспарухов“ няма емблемите на двата клуба. Домакините са изписали „Бараж на БФС“ и 0:0.