Левски победи Верея с 10:9 след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време) баража за Лига Европа и си спечели място в европейския турнир, но със доста слаба игра.

"Сините" от София откриха резултата в края на първото полувреме при отлична атака за 1:0. Александров центрира перфектно отляво и сложи топката на главата на Краев, който се разписа с 11-ия си гол в първенството.

Неприятна контузия в края на полувремето получи вратарят на "сините" Кръстев, след като беше ударен от Бандаловски. Стражът на домакините е със счупена лицева кост и беше заменен на почивката от Митрев.

Бандаловски пи бира от фенове на Левски

В добавеното време на мача Бандаловски изравни резултата за 1:1, разписвайки се отблизо, след като Митрев не успя да улови кълбото след центриране от корнер. След продълженията, в които не паднаха нови попадения дойде ред и на дузпите. При изпълненията от бялата точка пропуски за Верея направиха Елиаш, Педро Еуженио и вратарят Колев, който изтърва последната дузпа. За Левски пропуски направиха Бурабия и Александър Александров.

Вратарят на Левски с тежка контузия

Левски започна отлично мача и още в 6-ата минута топката на два пъти нацели напречната греда на Верея. Първо Огнянов центрира към наказателното поле, кълбото се удари в бранител на старозагорци и се удари в гредата, топката се върна в Нар, който отново я нацели.

В следващите минути Нар създаде доста сериозни главоболия за отбраната на Верея, но Колев беше на мястото си и не позволи на топката да навести мрежата му.

Божидар Митрев: Видях много омраза в част от феновете на Левски

В 30-ата минута на двубоя при един пряк свободен удар за Верея около центъра на терена, феновете на Левски изпратиха към терена кенче бира, а Бандаловски си позволи дори да отпие от нея.

Последваха пропуски на Бурабия и Нар, за да се стигне до 44-ата минута. В нея Александров центрира в наказателното поле и с глава Краев откри резултата - 1:0 за "сините".

В последната минута на полувреме неприятна контузия получи вратаря на Левски Кръстев, след като беше ударен от Бандаловски. Стражът напусна терена със счупена лицева кост и беше заменен от Митрев.

Гостите създадоха едва две опасности пред вратата на Левски, но така и не затрудниха сериозно отбраната на домакините.

През втората част с добре премерена игра Левски се добра до успеха. На няколко пъти футболистите на Левски в лицето на Огнянов имаха възможност да реализират второ попадение, но не се получи. Гостите от Верея опитаха с контраатаки да стигнат поне до изравняването, но не съумяха да стигнат до него. Инкоом дори спаси тима си от второ попадение, след като от голлинията изчисти кълбото след удар на Ивайло Найденов, който получи пас от Иванов.

Мачът минута по минута

В добавеното време на редовните 90 минути Верея стигна до изравняването. Центриране от корнер позволи на Бандаловски да се разпише, след като вратарят Митрев не успя да улови кълбото, центрирането дойде от Педро Еуженио. 

В продълженията не бяха отбелязани голове и се стигна до дузпите, в които Левски успя да спечели. Първата дузпа изпълни Прохазка и не сбърка, последваха точни удари на Андонов, Краев и Домовчийски за 3:3. Бурабия пропусна за "сините" третата дузпа, а Цветанов даде аванс на Верея. Последва пропуск и на Александров, но същото стори и Еуженио. Алекс Боримиров изравни на 4:4, а Елиаш пропусна за старозагорци.

След това точни бяха Антон Огнянов, Зафиров, Яблонски, Керкар, Пиргов, Георги Ангелов, Станислав Иванов, Бандаловски, Митрев, Инкоом и Ивайло Найденов, а решителната дузпа беше пропусната от вратаря на Верея Колев.

Феновете на "сините"  след края на двубоя изпратиха треньорското ръководство на Левски с викове "Оставка".

Николай Митов твърдо остава начело на Левски

Боримиров: Под такова напрежение е трудно

Таблото на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов"

Феновете на Левски с шествие преди мача

Момчил Цветанов: Цяла България гледаше нас, а не Левски

Емоционалният Томаш: Много ми е трудно, огромно браво на всички във Верея

Съставите на двата тима:

Левски: Кръстев, Пиргов, Найденов, Нар, Краев, Прохазка, Огнянов, Бабатунде Адениджи, Ал. Александров, Бурабия, Яблонски
Верея: Колев, Инкоом, Бандаловски, Зафиров, Бен Джемия, Бенгюзов, Георги Ангелов, Елиаш, Андонов, Педро Еуженио, Калоянов