13-ият кръг на Първа лига очаквано донесе много емоции на родните футболни запалянковци, но фатален ли бе той? Вълненията от Вечното дерби между Левски и ЦСКА, което се игра в събота, все още не са утихнали, а да не забравяме, че тепърва ще добием и представа за развръзката в класирането.

Тази вечер ще се изиграе последния мач от кръга, след който ще стане ясно дали и с колко точки ще дръпне Лудогорец пред съответно “червените” и “сините” си преследвачи. Към момента ЦСКА заема второто място в подреждането с актив от 28 точки, на 2 от разградчани. Левски е трети с 25.

Ето какво се случи до момента в 13-ия кръг на ППЛ:

Пирин и Славия откриха кръга с нулево равенство на стадиона в Благоевград. Ремито бе най-резонният резулат, а и най-очакван от всички преди сблъсъка.

Радуканов: Ако продължаваме така, победата ще дойде

Загорчич: Имаше малко страх при нас

Пирин към момента са на 11-ата позиция в класирането, но при евентуален чутовен подвиг от страна на Етър срещу Лудогорец, "орлетата" ще бъдат изместени от великотърновци. Отборът на Славия пък се е наместил необеспокоявано на 9-ата позиция с 16 точки.

Дунав и Ботев също не излъчиха победител от двубоя помежду си, който завърши отново с две нули. Срещата със сигурност няма да живее дълго в спомените на феновете – тези на „драконите” не успяха да видят край на поредицата без успех в елита, докато Ботев сложи точка на серията от 4 поредни победи. 

Неделев: Ние сме Ботев, няма от какво да се страхуваме

С ремито Дунав събра 10 точки и изпадна на 13-ата позиция. Ботев остава четвърти с 21 пункта, на четири зад третия Левски.

Съботният ден стартира с огромна еуфория по случай дългоочакваното Вечно дерби между Левски и ЦСКА. На Националния стадион "Васил Левски" се състоя истински футболен празник, на който присъстваха близо 30 хиляди души. Публиката се наслади на цели 4 попадения, които обаче се оказаха недостатъчни, за да излъчат победител от срещата. 

Стамен Белчев твърдо остава треньор на ЦСКА

Топ 10 на фенските емоции след Левски - ЦСКА

Всичко след Левски - ЦСКА (2:2)

​Денят 21 октомври завърши със зрелищната победа на Черно море над Локомотив Пловдив с 3:0.  По този начин "моряците" се върнаха на победния път и изместиха съперника си от първата шестица. Черно море се изкачи на 7-ото място с актив от 18 точки, а Локомотив изпадна от шестицата и се настани на осмата позиция с актив от 17

Луканов: В този мач взехме това, което ни убегна в другите

В неделя Септември изненада Верея на "Трейс Арена", след като победи старозагорци с 1:0. Успехът е втори пореден за Септември след като тимът надви Витоша със същия минимален резултат в предишния кръг. Воденият от Николай Митов състав натрупа 13 точки, колкото има 10-ият Пирин.

Илиан Илиев: Верея няма място в шестицата

Гади: Надявам се да продължим с победите

Денят завърши с още една минимална победа с 1:0. Берое надви Витоша Бистрица като гост и по този начин сложи край на серията си от три мача без победа. Старозагорци събраха 20 точки в актива си и се изравниха с градския съперник преди дербито между тях следващата седмица. Витоша пък си остава на дъното със скромните две точици. 

Александър Томаш: Много ценен успех

​Играчът на мача Еуженио: Не съм важен аз, а отборът

Остава да разберем дали Лудогорец ще се настани още по-комфортно в лидерското си кресло или ще остави интригата за първото място поне засега жива. Не пропускайте да проследите на живо Лудогорец - Етър по DIEMA SPORT и GONG PLAY от 18:00 часа или минута по минута на Gong.bg.