ЦСКА посреща Левски в поредното дерби през пролетта. Двубоят от 30-ия кръг е днес от 18 часа на стадион „Васил Левски“ и може да го наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT, онлайн на PLAY DIEMA XTRA, както и да намерите всеки един любопитен момент от него в Gong.bg.

Двата тима влизат в мача от коренно различни позиции. В предишния кръг ЦСКА разби с 5:1 Верея, докато Левски допусна неприятна загуба от шампиона Лудогорец на стадион „Георги Аспарухов“.

Белчев: Искам да бъдем по-добри в сравнение с предния мач срещу Левски

„Сините“ обаче надделяха над днешния си съперник в първия им двубой от турнира за Купата на България и със сигурност психологическото предимство ще бъде на тяхна страна.

В състава на „червените“ се завръща голмайсторът на тима Фернандо Каранга, който изтърпя наказанието си от два мача. Стамен Белчев обаче няма да може да разчита на Александър Дюлгеров, който е санкциониран за натрупани жълти картони, както и контузените Георги Китанов и Укра.

Под въпрос за сблъсъка на „Васил Левски“ остават Джеси и Хеан Бланко, които продължават да лекуват контузии. Очаква се Стамен Белчев да може да разчита на Кирил Десподов едва за реванша срещу Левски за Купата през следващата седмица.

Делио Роси: Левски е жив

Както вече казахме, Левски влиза в мача със солидно самочувствие заради успеха си с 2:0 за Купата на България. Наставникът на „сините“ Делио Роси обяви, че има два плана в главата си, с които да победи ЦСКА и за първенство.

Очаква се италианецът да разчита отново на тандема си Обертан – Буш, който „червените“ не успяха да спрат преди една седмица, а румънецът бе на косъм от хеттрик срещу бившия си тим.

Негативно в психологически план за тима от „Герена“ може да повлияе фактът, че отборът влиза в този двубой след четири поредни загуби. При ново поражение, „сините“ могат да поставят свой собствен антирекорд в първенството с пет поредни поражения.

Делио Роси няма проблеми с контузени и наказани състезатели.