Звездата на ЦСКА Едвин Джеси, който беше изгонен при загубата от Левски с 0:1, не пропусна да изрази своето възмущение от капитана на „сините” Иван Горанов, който провокира директния му червен картон.

Ганаецът бе отстранен от рефера Владимир Вълков в 43-ата минута заради единоборство между двамата, когато Горанов падна на тревата и заблуди съдиите, че е бил ударен с ръка в лицето.

„Всъщност нямам много думи за ситуацията. За мен е срамно, че получих червен картон за такава ситуация. Разбирам някой да падне така, ако го ударя с лакът, но няма нищо такова. Това беше ситуация един срещу един. Той е капитан на Левски, български национал е, затова трябва да бъде пример за останалите. Когато действа по този начин… Съдията не видя нищо, четвъртият – също. Аз го погледнах и внимавах да не го докосна по лицето. Пипнах го по рамото, затова не му прави чест да падне по такъв начин”, каза Джеси.

„Ако го е страх от мен в ситуация един срещу един, трябва да действаш по различен начин. Това е футболът. За мен това е срамно, наистина голям срам.”

„Вчера треньорът предрече на пресконференция, че такова нещо може да се случи. Та това дори не е ситуация за червен картон! Много съм нервен, не искам да коментирам. Знаете ли кога е последният път, когато получих картон, не червен, а просто жълт? Тези неща стават типични, характерни. Всички са срещу ЦСКА.”

„Първо, искам да кажа, че съм щастлив да играя в това първенство. Част съм, по мое мнение, от най-големия отбор в България. Когато играем мачове от първенството срещу който и да е от отборите, няма проблеми, но когато се изправим срещу топ отборите, винаги се свири срещу нас. И съответно ситуацията с Паулиньо, който при борба за топката срещу Турицов го удря с ръка в лицето, после центрира и идва автогола. Как в такива мачове всички виждат тези неща, пък нищо не се случва? Направо не мога да го повярвам. Може би четвъртият съдия (Ивайло Стоянов – б.р.) искаше да изпъкне и да покаже, че той трябва да бъде главен. Затова толкова му помагаше”, завърши Джеси.