Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров – Херо заяви, че дали ще остане или не начело на разградчани зависи от собствениците на клуба.

Лудогорец вече не може да бъде изпреварен на първото място в класирането в Първа лига и си осигури седма поредна шампионска титла на България.

„Това е проритет на нашите собственици – братя Домусчиеви. Те са хората, които казват. Доколкото знам желанието е да остана да работя, но трябва да звучи от моята уста. Не трябва аз да отговарям на този въпрос. Моето лично желание е на втори план, важно е какво искат собствениците”, коментира Димитров в интервю за „Спортно шоу Гонг” по Дарик радио.

Още от интервюто на Димитър Димитров - Херо четете тук: Димитров: Ще се борим за Шампионската лига, мит е, че съм отказал на Левски

Попитан дали е успял да овладее съблекалнята и отношенията с многото бразилски футболисти, треньорът сподели:

„Ако кажа, че е било лесно, ще излъжа. Манталитетът е малко по-различен. Аз повече държа на дисциплината, те са по-темпераментни. Може би се е стигало да някакви миниконфликти, но аз съм държал на моята позиция. Предполагам, че те са разбрали, че съм прав. Не съм имал конфликт с нито един футболист, но трябва да се чуе и тяхното мнение.”

За бъдещето на състава на Лудогорец и селекцията Димитър Димитров коментира:

„Всеки един отбор има нужда от освежаване. Мисля, че нашият тим по същия начин има такава нужда. На определени позиции имаше дисбаланс, а и трябва да се търси увеличаване на конкуренцията. Нашият потенциял ще е вдигне, ако се намерят подходящите играчи. Това, което е трябвало да кажа, аз съм го казал. Определил съм какви футболисти ни трябват, а дали ще успеем да ги вземем, вече не зависи само от нашето желание.”

„Достатъчно добре познавах отбора на Лудогорец. Даже съм си казал мнението преди да дойда тук. Държа на думите си. С идването си тук, аз можех само да загубя. Аз съм последният човек, който има някакъв принос за шампионската титла”, заяви още Димитър Димитров – Херо.