Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров – Херо бе категоричен, че тимът ще направи всичко възможно отново да влезе в групите на Шампионската лига, въпреки че ситуацията става все по-трудно.

Лудогорец вече и официално си подсигури седма поредна шампионска титла на България.

„Не сме празнували. Днес се събираме за тренировка. Може би емоцията, когато спечелиш след мач е по-голяма, но фактът си е факт. Ние го приемаме и се радваме”, сподели Димитров в интервю за „Спортно шоу Гонг” по Дарик радио.

Херо коментира и основните конкуренти на разградчани – Левски и ЦСКА, както и минал момент от треньорската си кариера.

„Да уточним – аз не съм отказал на Левски. Никой не ме е поканил. Когато бяха избрали Митов, Боримиров каза, че са разглеждали три кандидатури, едната е била моята, но никой не ми се е обаждал. Това е мит, че са ми предлагали за Левски и аз съм отказал.  Уважавам всеки противник, в това число и нашите конкуренти Левски и ЦСКА. И двата отбора тази година вдигнаха нивото си. Първо като селекция, а смятам, че е въпрос на време да доразвият потенциала, който имат, а и ЦСКА бяха сериозен противник почти през цялото първенство”, заяви Димитър Димитров.

Още от интервюто на Димитър Димитров - Херо четете тук: Херо за бъдещето си: Собствениците казват

„Мечтата ми е някога да видя в България президенти на два клуба да стоят един до друг и да наблюдават мачове. Дано доживея. След мача с Левски може би ще пуснем някои от основните футболисти. В мача с Берое може би ще играем с част от основните футболисти и допълнения от втория отбор. Тази година влизането в Шампионска лига е много по-трудно. Така се облагодетелстват богатите отбори, но въпреки всичко ще опитаме да направим каквото зависи от нас да се класираме”, обеща още треньорът на Лудогорец и продължи:

„Ние сме се опитвали да играем всеки мач. Не са ни минавали мисли да губим някъде. Ние сме гонили максимума във всеки мач. Неудобно е да говоря за себе си какво съм успял. Аз мисля, че доста неща неуспях да свърша в организацията в защита, във фаза атака в изчистването на тактическите схеми. Другита да говорят. Аз съм щастлив, че успяхме да станем шампиони, излязохме от групата в Лига Европа. Но има неща, които не успях да свърша и аз съм си виновен. Надявам се да мога да ги свърша.”

„Бях убеден на 100%, че ние ще станем шампиони. Знаех, че есента ще ни е много тежко. Имаше моменти, в които нашата пейка не беше дълга. Знаех, че ще ни е много трудно и бях убеден, че пролетта ще сме много по-силни. Не мисля за рекорди, просто така се развиха нещата. Разбира се, че съм щастлив, че направихме такива постижения, но никога това не е било самоцел при мен. Имам медали с Нефтохимик, с Иртиш, с Велбъжд, с Ал Насър, а шампионски титли имам с три различни отбора”, коментира още Димитър Димитров – Херо и добави:

„Ще бъда щастлив, ако съм успял с нещо за помогна на мои бивши футболисти сега като треньори.”

За конфликтите между футболните ръководители в България, Димитров каза още:

„На мен ми тежат тези отношения. Смятам, че не трябва да има такава злоба и омраза. Това е спорт. Болно ми е, когато слушам и чета. Вече не чета даже. Това, което слушам ми е адски неприятно и смятам, че с нищо не помага за развитието на нашия футбол. Тази година не съм казал една лоша дума, стремял съм се да бъда коректен.”