Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев отчете факта, че отборът на ЦСКА остана без успех над неговия тим след поредния мач помежду им. В 34-ия кръг на Първа лига „червените” отвоюваха първа точка навън за 1:1 след гол на Фернандо Каранга през второто полувреме.

Това не променя факта, че „червените” все още нямат успех над Лудогорец за първенство, а Дерменджиев подчерта, че този факт свидетелства за определена класа в редиците на разградчани.

„Един мач, в който наистина влязохме концентрирани и искахме да победим. Успяхме да поведем в резултата, но крайният е 1:1. Затова мога да кажа равностоен мач, в който и двата отбора имаха ситуации, макар че головите положения не бяха много”, каза Дерменджиев пред DIEMA SPORT.

„Лудогорец винаги излиза мотивиран да победи, но това е футболът – той се играе на голове.И ние имаме такива мачове, срещу отбори, с които играем по-трудно. Вярно е, че ЦСКА-София няма победа над Лудогорец, което говори за определена класа.”

„Отборът е добре подготвен, има хора, които могат да влязат и да ги заместя. Така прецених, в такъв състав играхме. Виждате, че отборът е в добро кондиционно състояние. Футболистите наистина заслужават почивка, повече психологическа. Виждате, че на труден терен, в дъжд, в отговорен мач те се движеха добре и мисля, че за момента са в добро кондиционно състояние.”

„За нас един изключително успешен, но и много натоварен сезон. Това показва, че Лудогорец има израстване. Аз мисля, че има още какво да се изисква, за да си говорим за надграждане. Бих го казал шаблонно – и аз „взех” много от клуба, и аз „дадох” много на клуба. Ако трябва да съм докрай откровен – това е една невероятна рутина, която се придоби с Лига Европа и двете участия в Шампионската лига. Хубаво е да има един отбор като Лудогорец, който да изтегли българския футбол напред. Виждате, че братя Домусчиеви са амбициозни хора. Като база, като рутина, като клуб можем да се мерим с такива, които играят на най-високото ниво, където сме и ние – Шампионската лига. Това стана за един много кратък период от 6 години. След един определен период и школата ще започне да произвежда местни момчета. Има ги и скоро ще започнат да играят за Лудогорец. Сред подрастващите има момчета, които ако продължат така да се развиват, ще играят в първия отбор.”

„Лудогорец винаги е имал много високи цели и отново трябва тази година да участва в груповата фаза на Шампионска лига. Ако това нещо се случи, отборът може да стане и константна величина в турнира”, каза Дерменджиев.