Лудогорец и ЦСКА завършиха 1:1 в дербито от 34-ия кръг на Първа лига. Светослав Дяков изведе домакините напред в резултата с фамозен гол от 40 метра в 40-та минута. „Червените“ изравниха след попадение на Фернандо Каранга в 63-та минута. По този начин ЦСКА спечели първа точка при визитите си на Лудогорец, откакто разградчани са част българския елит. 

ЦСКА организира добра атака в 9-та минута. Станислав Манолев подаде към Каранга в наказателното поле на Лудогорец. Нападателят на ЦСКА успя да овладее топката преди Игор Пластун. Вратарят на домакините Ренан излезе неразчетено и това позволи на Каранга да стреля от малък ъгъл в опразнената врата, но в аут.

Клаудиу Кешеру отправи отличен удар от фаул в 12-та минута, но топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Ренан.

ЦСКА осъществи добра комбинация в 14-та минута, когато последва центриране в наказателното поле на Лудогорец, а Каранга стреля с глава, но слабо и Ренен спаси без особени затруднения.

Рубен Пинто отправи далечен удар в 16-та минута, но встрани от десния стълб на вратата на Ренан. Кирил Десподов отправи опасен удар от фаул в 20 минута, но топката прелетя над напречната греда в аут.

Марселиньо стреля от фаул в 27-та минута от около 20 метра, но над напречната греда в аут.

Лудогорец поведе в резултата в 41-та минута, когато Божидар Чорбаджийски допусна много груба грешка. Той се опита да върне топката към Георги Китанов, но се забави и бе притиснат от Клаудиу Кешеру и затрудни Георги Китанов. Вратарят на ЦСКА не успя да избие топката и тя попадна в краката на Светослав Дяков, който от приблизително 40 метра изпрати топката в опразнената врата на ЦСКА.

ЦСКА започна отлично второто полувреме. В 46-та минута Густаво Кулма намери с отличен пас Кирил Десподов в наказателното поле на Лудогорец, след което той стреля, но Ренан успя да спаси и да избие в корнер. Пет минути по-късно Рубен Пинто центрира остро в наказателното поле на Лудогорец, Пластун успя да изпревари Каранга и да избие топката в корнер. ЦСКА направи нова много добра атака в 60-та минута, когато Руи Педро подаде към Густаво Кулма, който влезе в наказателното поле на Лудогорец и след един финт успя да си отвори пространство и стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Ренан.

ЦСКА успя да изравни резултата в 63-та минута. Десподов овладя топката и нахлу в наказателното поле на Лудогорец, след което стреля, топката рикошира в краката на Паломино и излъга Ренан, който бе напуснал очертанията на вратата си. Топката попадна в Каранга, който отблизо не пропусна да вкара за 1:1.

Лудогорец пропусна отлична възможност отново да поведе в резултата в 66-та минута, когато Вандерсон центрира от фаул в наказателното поле на ЦСКА, Китанов излезе да боксира топката, но се сблъска с Манолев и Каранга, а топката се озова в Кафу. Бразилецът направи фрапантен пропуск и след удара му топката премина встрани от десния стълб на вратата на ЦСКА.

ЦСКА посегна към победата в 77-та минута, когато Кевин Меркадо центрира в наказателното поле на Лудогорец, след което Каранга стреля с глава, но неточно в аут.

Равенството не попречи на празненствата на Лудогорец за шестата поредна шампионска титла в първенството на България.

Лудогорец е шампион и заема първото място с 80 точки, докато ЦСКА е втори с 64 и увеличи аванса си пред третия Левски на пет. „Сините“ са с 59 точки, но и мач по-малко. В следващия кръг ЦСКА се изправя в директен сблъсък с Левски в борбата за второто място в класирането. 

Лудогорец (4-2-3-1): 33. Ренан дос Сантос – 4. Сисиньо, 32. Игор Пластун, 5. Хосе Паломино, 6. Натанаел – 18. Светослав Дяков /к/, 12. Абел Анисе – 22. Джонатан Кафу, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон – 28. Клаудиу Кешеру

Старши треньор: Георги Дерменджиев

ЦСКА (4-2-3-1): 12. Георги Китанов – 11. Станислав Манолев, 4. Божидар Чорбаджийски /к/, 14. Николай Бодуров, 3. Антон Недялков – 6. Рубен Пинто, 20. Петрус Бумал – 19. Кирил Десподов, 21. Руй Педро, 26. Густаво Кулма – 9. Фернандо Каранга

Старши треньор: Стамен Белчев

Главен съдия: Ангел Ангелов

Стадион: „Лудогорец Арена” (Разград)