Денят на новото начало в Левски настъпи. На 6 март ще се проведе Общо събрание на акционерите в столичния гранд, след което трябва да се официализира смяната на собствеността. Тръгва си досегашният собственик и председател на Надзорния съвет Спас Русев, за да бъде заменен от Васил Божков. 

Тази рокада с точно това разположение на фигурите беше анонсирана от новия изпълнителен директор на "сините" Павел Колев. Именно той официализира влизането на един от най-богатите българи на "Герена", а впоследствие разкри, че поканата да поеме поста е дошла именно от него само няколко дни, след като отказа да стори същото след предложение от Спас Русев. 

Отиващият си собственик на Левски изкара начело на клуба точно две години и половина. Той взе акциите след Общото събрание на 30 август 2016 г. и точно 918 дни по-късно се очаква да прехвърли владението им. Освен него с дял от 49.8%, основни акционери са още Даниел Боримиров с 18.42%, Стоян Кръстев със същия дял, тръст "Синя България" с 10% и останалите дребни акционери с 3.7% от акциите. 

Левски отива в ръцете на новото ръководство с дългове от малко над 24 млн. лв. Една трета от тях са за строителството на сектор А, който вече носи името "Щрабаг", а следващото голямо перо е към НАП. 

Общото събрание на акционерите започва в 10:00 часа в НДК, а след края му се очаква да има пресконференция, на която да се разкрият подробности около всички взети решения от акционерите. 

Общото събрание на Левски в НДК

източник: Валентин Грънчаров/Дарик