„Не заслужавахме да загубим. Ние бяхме в трудно положение заради много контузии и наказни, и играхме с юноши. Успяхме да държим главата високо и не заслужавахме да загубим този мач в последната минута”, заяви старши треньорът на Левски Делио Роси след края на двубоя с ЦСКА, загубен от „сините” с 2:3.

„Не, с нищо не ме изненадаха. Ние бяхме тези, които не трябваше да позволяваме контраатаки при положение, че играем  на нашия терен. Юношите показаха това, което могат. Играха с желание и себеразване, но трябва още да растат, не са готови”, каза още Роси, а за мачовете с ЦСКА, коментира:

„В тези 6 мача не с мисля, че има за какво да съжалявам. Взимат се решения. В тези 6 дербита ЦСКА категорично не ни надигра.”

„За да играем в Европа първо трябва да спечелим мястото си там. Днес ,ако бяхме завършили наравно, това щеше да ни попречи. Ще говоря с клуба за позицията ми”, сподели Делио Роси.

„Ние играхме наистина. Имаше голям ентусиазъм. Имаме 10-12 човека наказани и контузени. Играха с много голямо желание младите и юношите, но нямат опит – не може да получим гол от контраатака в минутите преди края. Момчетата играха с ентусиазъм, но все още не са готови за това ниво”, каза още Роси.

„Не може да се разсъждава в дълъг период, трябва да мислим в кратки периоди. Както виждате, напоследък страшно много неприятности ни се случват, имаме контузени играчи. Днес в последния миг пак така са случи (визира  травмата на Обертан – б.р.). Сега трябва да изиграем важен мач срещу Верея, за да се класираме за баража за Лига Европа”, коментира италианският треньор.

„Ние трябваше вече да сме се класирали по начина, по който играем. Заслужаваме да бъдем в Европа, доказахме го днес. Днес, ако бяхме завършили наравно, щяхме да го постигнем. Що се касае до моето оставане, ще седнем с президента и ще го обсъдим. Ще имам разговор с клуба. Аз не съм желал никога да играем защитно. Ако за някого да се играе нападателно означава да се хвърлят много хора в нападение и да се случи това, което стана днес, това не е футбол според мен. Моето разбиране за играта е да се играе балансирано. Към това се стремя”, заяви Делио Роси.

„Вутов извън групата? Не бива да мислим за това в дълъг период. Трябва да мислим тренировка за тренировка. Ето, че днес той получи проблем и нямаше как да играе, а трябваше да е титуляр. Днес излязох с единствения възможен състав, който имах на разположение”, завърши Роси.