Наставникът на Левски Делио Роси замина за родината си веднага след победата над Славия на 26 август и изкара повече от седмица в родната Италия. Той се върна в навечерието на битката с лидера Лудогорец, като остави подготовката за този двубой на помощниците си. 

Време е за голямо дерби: Левски – Лудогорец!

На пресконференцията след двубоя с "белите" той разкри като причина за този малък отпуск "семейни ангажименти". А пред вестник "Ил Матино" на Апенините разкри и какви точно са въпросните ангажименти - най-малката му дъщеря Джулия кандидатства медицина и е поискала от него да бъде до нея и да я подкрепя. 

В Италия: Делио Роси превърна Левски във валяк

"Аз съм баща, който често отсъства, но когато децата ми се нуждаят от мен, аз съм при тях. По 24 часа на ден мисля за треньорството и футбола, но има моменти, в които децата са на първо място."

Делио Роси: Получих перфектно предложение, на което дори жена ми не би отказала

"Ето, сега съм в Италия, но веднага се връщам в България, за да водя тима си срещу лидера Лудогорец. Моят щаб се зае с цялата подготовка за този двубой. Това е личен момент, а аз обичам да се спазва личното ми пространство. Този момент е част от личния живот на дъщеря ми", заяви Роси пред изданието. 

Спас Русев прибира Делио Роси с частен самолет

19-годишната Джулия кандидатства медицина в Салерно, родния ѝ град. Тя е родена там в момента, в който баща ѝ беше треньор на местния Салернитана. Роси успя да вкара тима в елита и е любимец на феновете. И е сред най-обичаните наставници там. 

Делио Роси се връща по късни доби в София

Даже изданието "Ил Матино" пише, че феновете на Салернитана са посрещнали специалиста на летището и са му пожелали успех с думите: "Дано дъщеря ти влезе в университета, за да може и ти да се върнеш в Салерно и да станеш треньор на любимата Салернитана".