Старши треньорът на Левски Делио Роси избра българския гранд след 27 години треньорски стаж само в Италия.

Специалист със сериозна визитка, който пое новото предизвикателство с амбиция и решеност да постигне целта си.

"Обичам предизвикателствата. За мен няма значение мястото. Искам да работя тух, защото това е нещо ново за мен. Искам да видя как ще работя в една различна от Италия среда. Работя по 24 часа на ден. Не съм човек, който се откъсва от работата си нито за минута", сподели Делио Роси в интервю за Bulgaria ON AIR.

Левски и Ботев си стиснаха ръцете за двама футболисти

"Президентът на Левски ми направи едно перфектно предложение, на което не можах да откажа. На такова предложение не би отказала дори съпругата ми. Със сигурност обаче не съм тук заради парите. Досега не съм правил компромиси в работата. Президентът на Левски се е доверил на мен и иска да види по-различна игра. Аз се стремя точно към това", коментира италианският специалист и продължи:

"Моята амбиция е да докарам отбора на високо ниво. Той не ми постави за задача да спечелим титли и купи, въпреки че това е нормално за Левски. Дали ще трябват една, две или три години, ще видим в бъдеще. Харесват ми трудностите и не се страхувам. Обичам да пробвам нови неща, да трупам опит и да надграждам. Обичам децата. Започнах с деца. Сега работя с мъжки отбор, но мисля в края на кариерата си да се върна в Италия и да тренирам деца."

Твърд титуляр в Левски се контузи

Делио Роси благодари на привържениците на Левски за доброто отношение още от първите му дни начело на отбора.

"Хората ме приеха много добре. Знам, че очакват много от мен. Аз не съм магьосник, но ще дам всичко от себе си, за да подобря нещата. Може би ако бях бивш треньор на Рома нямаше да ми се радват толкова", пошегува се бившият треньор на Лацио, който преди време, когато бе начело на състава от италианската столица след победа над Рома влезе във фонтан в Рим.

"Беше въпрос на бас. Тогава не го направих по други подбуди, а защото загубих облог с една монахиня. Тя се оказа фенка на Лацио. Накрая влязох във фонтана, а тя не", обясни Роси.

За живота си до момента в българската столица, Делио Роси сподели:

"Засега водя един малко по-затворен начин на живот, но се надявам малко по-нататък да разгледам София. Засега предпочитам италианската кухня. Не поради други причини, а защото не разбирам български и не знам какво да си поръчам. Женен съм от 34 години. Имаме три деца и всички решения сме ги взимали заедно. Взехме това решение заедно."

"Пожелавам най-вече на себе си - феновете на Левски да се гордеят с работата ми и да се радват, че аз съм треньор", завърши Делио Роси.