Спортният директор на Левски Даниел Боримиров заяви, че треньорът Николай Митов остава на въпрос за случващото се в клуба.

Боримиров присъства на пресконференция по повод представянето на новите екипи на отбора за следващия сезон.

Левски изненада с цвета на новия си трети екип

По темата за бъдещото участие в евротурнирите, Боримиров коментира: „Днес е последният кръг от първенството. Изчакваме решение на СТК утре и тогава можем да дадем отговор на въпроса за Лига Европа. Предвид това, че се съкращава почивката за футболистите, да и ние сме против този начин на провеждане на първенството.”

Бос в Левски: Нашата емблема е безценна

„Дали сме живи или мъртви , и дали ще се борим, ще покаже новото първенство. Ние се простираме според такива възможности, каквито са финансовите ни възможности. Левски цели да се стабилизира финансово, а това минава през изплащането на задължения. Първо искаме клубът да е финансово стабилен, а после да надграждаме и Левски да е конкурентоспособен за следващото първенство”, категоричен бе Даниел Боримиров.

По повод поведението на част от феновете, нахлуването на пистата и разправата с футболисти след мача с ЦСКА, Боримиров заяви: „Това е нещо, което ние като клуб не толерираме. Мислим, че ще имаме възможност да разговаряме със стюардите, които отговарят за това нещо, защото това е нещо, за което Левски плаща. Това нещо трябва да се прекрати и повече да не се случва. Наистина всички ни боли. Тези футболисти играят за Левски и искат да зарадват привържениците. Това не се случи на последния мач с ЦСКА. Аз като директор се извинявам на нашите фенове, но ние като клуб няма да толерираме поведението на феновете. Наистина това го няма в Европа. Трябва да виждаме какво се прави в Европа и да вървим към изграждане на такива взаимоотношения между клуба и привържениците. Ще направим среща, на която да си изясним всички тези неща.”

Сектор Б ще зее празен заради "бездушниците” в синьо

Колкото до появили се информации, че някои футболисти не искат да играят повече за Левски след случилото се, Боримиров каза: „На никой не му е приятно някой да го удря или бие. Разбирам и отношението на футболистите, но мисля, че няма такива, които да не искат да играят. Да, аз разговарях с тях. Има неща, които ще си останат между нас.”

„Ние имаме да изиграем днес един мач и евентуално в неделя бараж, ако има такъв. От моя гледна точка не е коректно да говоря за селекция, защото ние ще разчитаме на тези футболисти докрая и не мога да дам отговор преди да свърши първенството”, коментира още Даниел Боримиров, а за факта, че някои футболисти не играха за отбора, когато стана ясно, че няма да подновят договорите си, той заяви:

„Това си е въпрешна политика, на което сега не бих искал да дам отговор. Слагам един минус на това, че е трябвало по-рано да се вземат мерки и да се знае дали на тези футболисти ще се разчита или не. Преговорите ги започнах януари, когато футболистите и техните мениджъри имаха възможността да преговарят и с други клубове. Преди всичко ние сме екип, който е изграден от скаути, спортен директор, треньорско ръководство. Треньорското ръководство заедно с мен одобряваме или не даден футболист.”

За началото на подготовката на Левски за новия сезон, Даниел Боримиров обясни: „Подготовката ще започна на 11-и юни. Отборът ще е до 23-и в ПРавец на лагера, а в ПОследната седмица ще е на „Герена”, защото живот и здраве ще очакваме евротурнирите. Работим до началото на подоготвката треньорът да разполага с желаните от него играчи. Не искам да бързаме. Когато взимаме футболисти, искаме да сме убедени в техните качества, че ще помогнат на Левски.”

Той разкри, че до една седмица ще стане ясно дали бившият нападател на ЦСКА Серджиу Буш ще бъде привлечен в отбора.