ЦСКА 1948 сезира прокуратурата за проваления търг

Търгът за активите на ЦСКА източник: LAP.bg, Любомир Асенов

Търгът за активите на ЦСКА източник: LAP.bg, Любомир Асенов

Ръководството на ЦСКА 1948 се обърна към прокуратурата заради случилото се на стадион "Българска армия" в сряда и проваления търг за емблемата на ПФК ЦСКА АД. Те публикуваха отворено писмо, адресирано още до СДВР, ЦСКА и медиите.

ЦСКА 1948: Брутален акт, граничещ с пещерния строй

Тогава част от армейските фенове бяха блокирали входа към административната сграда на "Българска армия", като по този начин представителят на ЦСКА 1948 Никола Газдов не успя да внесе навреме необходимите документи.

Дора Милева: Подавам оставка

Това доведе до анулирането на търга, който бе прекратен от синдик Дора Милева, която обяви оттеглянето си няколко часа по-късно.

Това предизвика реакцията на ЦСКА 1948. Вижте обръщението им към институциите:

До
Прокуратура на Р България
СДВР
ПФК „ЦСКА – София“ ЕАД
Национални и частни медии
Общественост

Открито писмо

Уважаеми институции, медии и общественост,
Вчера трябваше да се проведе търг за емблемата и наследството на ПФК ЦСКА АД (в несъстоятелност). Всички станахме свидетели на това какви прийоми от коя епоха в нашата история бяха използвани, за да се облагодетелства една страна и по всякакъв начин да се попречи на останалите да подадат офертите си по законоустановения ред. Смятаме за излишно изпадането в дълбоки анализи и коментари по повод случилото се – оставяме на медиите и всеки разумен човек да направи своите изводи и заключения. Бихме искали да поставим открито няколко въпроса, за които настояваме да получим отговори от отговорните лица в кратък срок:

- При наличието на засилен обществен интерес за провеждането на търга и предварителни нагласи и призиви за „война“ – защо СДВР не осигури нормално провеждане на тръжната процедура? Защо и как са допуснати външни лица в административната част на стадион „Българска армия“, включително в офиса на синдик Дора Милева?

- Кой и по каква причина разпореди „строяването“ на децата от школата пред и в административната част на стадиона? Има ли график за провеждането на тренировки за различните възрастови групи и по какъв начин той кореспондира с пребиваването им на всички накуп в сградата с офисите, а не по терените?Кой ги употреби и направи заложник на интереси, чието защитаване можеше да доведе до заплаха за здравето и безопасността на децата, в напрегната обстановка с полиция и разгневена тълпа?

- Кои и по каква причина бяха лицата, присъствали в помещенията на стадион „Българска армия“, включително в офиса на синдик Дора Милева? Настояваме ПФК „ЦСКА – София“ ЕАД да предостави списък със служителите и заеманата от тях длъжност, присъствали на упоменатото място, за да се изясни с какво биха били полезни при провеждане на тръжната процедура. Ако е допустимо да има секретар, техническа поддръжка и домакин – то по каква причина там имаше десетки други лица и с какво бяха ангажирани те?

- При наличието на записи от страна на СДВР, ще се установят ли горепосочените лица, ще бъдат ли разпитани и подведени под отговорност за оказване на натиск и възпрепятстване на тръжната процедура?

- Ще бъде ли разпитана синдик Дора Милева и ще бъдат ли взети показания след изявлението й за оказване на натиск, отправяне на заплахи и закани за живота и сигурността й?

- По какъв начин държавата ще защити интересите си и ще осигурява нормално протичане на подобни процеси, включително такива с огромен обществен интерес?

Вярваме, че широкият медиен отзвук и гротесковата окраска на събитията ще накарат много хора да си зададат същите въпроси. Вярваме, че освен въпроси, е време за навременни и изчерпателни отговори. 

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
ЦСКА 1948 писмо ЦСКА

Първа лига