Отборът на ЦСКА върви уверено към първия си голям летен трансфер. Според вестник „Тема Спорт” „червените” са доста напред в преговорите с полския вратар Гжегож Сандомиерски.

Високият 196 сантиметра футболист в момента защитава цветовете на Краковия. Кариерата му дотук е доста колоритна, като със сигурност опитът на 27-годишния футболист впечатлява. Юношата на Ягелония може да се похвали с престои в белгийския Генк, английския Блекбърн Роувърс и хърватския Динамо Загреб.

Любо Пенев близо до треньорския пост в Ягелония

През миналия сезон исполинът беше твърд титуляр за Краковия, като изигра 36 шампионатни мача за тима, завършил на 6-о място в полската Екстракласа. В 8 от тези срещи Сандомиерски успя да запази мрежата си „суха”.

Вратарят също така получи повиквателна за националния отбор на родината си, което говори достатъчно. Ясно е, че с неговото привличане ЦСКА се стреми към усилване конкуренцията на вратарския пост. Към момента там твърд първи избор е бившият страж на Черно море Георги Китанов, който обаче допусна не една и две грешки в хода на отминалата кампания.

ЦСКА е номер 1 по посещаемост, хвалят се от "Армията"

Ако Сандомиерски подпише с „червените”, той ще стане първият поляк, играл на „Българска армия”. Там понастоящем другите две вратарски опции пред треньора Стамен Белчев са Александър Конов и Анатолий Господинов.