Изминалият сезон затвърди лидерската позиция на ЦСКА по посещаемост в България, която е тенденция в последните години. Армейците са едноличен лидер по посещаемост, както в редовния сезон на Първа професионална лига, така и в шампионския плейоф, хвалят се в официалния сайт  на "червените".

Общо 132 310 зрители са били на стадионите на мачовете на армейците в срещите от редовния сезон, което означава, че средно ЦСКА е привлякъл над 5 000 зрители по трибуните за своите мачове. При това червените приеха Локомотив (Пловдив) без публика и по този начин реално имат един мач по-малко от останалите тимове в елита. 12-те домакинства на ЦСКА на ст."Българска армия" и на ст."Васил Левски" са били посетени от 70 950 зрители, което прави по 5 913 привърженици на мач. Втори в тази класация е Левски с 3413 зрители на мач, а трети е Ботев с 2275. 13-те гостувания на армейците са били видяни на живо от 61 360 зрители, което прави средно по 4 720 на мач. 

Борислав Попов: ЦСКА все още е участник в Лига Европа

Топ 10 на фенските емоции в "червено-синьото" дерби

Тенденцията се затвърди и в мачовете от първата шестица с участието на ЦСКА. Десетте двубоя на червените бяха гледани на живо от 53 400 зрители, което прави средно по 5340 на мач. ЦСКА участва в трите от петте най-посетени посетени двубоя в плейофите и така повтори картината от редовния сезон, където червените бяха на терена и в петте най-посетени двубоя в Първа професионална лига. За редовния сезон това бяха двете издания на Вечното дерби, които привлякоха общо над 40 000 зрители на ст."Васил Левски", домакинствата на ЦСКА срещу Лудогорец и Славия, както и гостуването на армейците в Горна Оряховица, което заема петата позиция в ранглистата. За плейофите отново двете Вечни дербита оглавяват ранглистата, а третият мач е гостуването на ЦСКА в Русе, където на трибуните на градския стадион се събраха 12 200 фенове. Картината в Топ 5 се допълва от двете домакинства на Дунав срещу Локомотив (Пловдив) и Лудогорец 1945, които също събраха по над 12 000 зрители.

36-те мача на ЦСКА през сезон 2016/2017 бяха изгледани на живо от общо над 185 000 зрители.

CSKA.BG се позовава на официалните данни от електронното първенство на БФС и интернет страницата Bulgarian-football.com.