ЦСКА приема Дунав след европейския дуел с Адмира Вакер, където "червените" постигнаха солиден краен успех и с общ резултат 6:1 продължиха към третия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят с "драконите" ще бъде генерална репетиция преди сблъсъка с Копенхаген от третия предварителен кръг на втория по престиж турнир на Стария континент.

ЦСКА ще посрещне русенци без контузените Стойчо Атанасов, Станислав Манолев и Енрике Рафаел, а отборът е амбициран да затвърди пълният си актив от точки, като е единственият тим в Първа лига с пълен комплект от точки от мачалото на сезона. "Армейците" реализираха трансфер през седмицата, подписвайки договор с 21-годишния бразилски нападател Евандро. Интересен факт е, че футболистът е бил викан от националния селекционер на Бразилия Тите.

Дунав пък идва на "Българска армия" след успех с 3:1 над новака Ботев Враца във втория кръг, след като русенци допуснаха поражение с 1:2 от Витоша Бистрица в откриващия мач на сезона.

В дните преди срещата треньорът Малин Орачев сподели, че отборът му ще опита да излъже опонента.

Срещата между ЦСКА и Дунав е по-късно днес, от 20.45 часа и ще може да бъде следена с Gong.bg, PLAY DIEMA XTRA, DIEMA SPORT и по Дарик радио. 

Евандро в групата на ЦСКА за мача с Дунав