Вторият във временното класиране в Първа лига ЦСКА посреща Верея в мач от 6-ия кръг на Първа лига.

Двубоят е довечера, 26-и август от 21 часа.

Срещата можете да следите минута по минута в GONG.BG.

Можете да гледате двубоя в PLAY DIEMXTRA и по телевизия DIEMA SPORT, както и да го слушате по Дарик радио.

ЦСКА е с 12 точки в актива си, вече с 4 по-малко от лидера Левски, но и мач по-малко.

Тимът на Верея пък е на дъното в класирането с едва 1 точка и без победа от пет мача до момента.

Божидар Чорбаджийски удължи своя договор с "червените", както и Валентин Антов. Появиха се информации, че ЦСКА преговаря с Федерико Македа.

Нестор Ел Маестро обяви с кои ще бори Верея

Предлагаме ви още любопитни факти преди срещата:

- Три от последните 5 пъти, в които ЦСКА не успя да вкара гол в шампионатен двубой бяха все в срещи с Лудогорец, останалите – в домакински двубои с Пирин Бл и Черно море през миналия сезон.

- Мачът с Лудогорец в миналия кръг бе първият след 8 (4 в първенството и 4 в Лига Европа), в който бразилският централен нападател на "червените" Мауридес не успя да се разпише или да подаде голов пас. И в двете надпревари той има по 4 гола и 1 асистенция

- Футболистът с най-много асистенции в Първа лига през миналия сезон – Тиаго Родригес (13), все още не е подал голов пас в настоящия шампионат.

- Последната победа на верейци в шампионата бе постигната в София на 8 март т.г. – 1:0 над Славия, оттогава последваха 17 мача, в които те стигнаха до 15 загуби и 2 равенства, последното от които срещу столичен тим – 0:0 със Септември на старта на сезона.

- Мачът с Витоша в предишния кръг, който бе дебютен за сръбския треньор Небойша Лекич, бе първият за верейци в елита, в който те започнаха с 8 чужденци в стартовата си единайсеторка.

- 5 пъти досега Верея е допускал по 5 гола във вратата си в шампионатен мач и никога повече попадения, по два пъти това се случи срещу ЦСКА и Лудогорец и веднъж срещу Локо ГО.

- В първите 5 кръга на първенството не бяха свирени дузпи в мачовете единствено на Берое и ЦСКА.