В здрав мач ЦСКА нанесе два кинжални удара чрез Руи Педро в 86-ата и 90-ата минута, за да спечели двубоя срещу Черно море с 2:0 като гост, част от 20-ия кръг на Първа лига.

Двата тима се вкопчиха здраво по терена още в първите минути, но сериозни голови положения нямаше. При най-сериозното положение през първата част в 27-ата минута Балджийски не намери добре топката и тя излезе в аут.

Гостите от София опитаха да организират няколко опасности пред вратата на Черно море, но гол не падна през първата част.

През второто полувреме ЦСКА се опита да се активизира и в 52-ата минута Руи Педро останал фронтално срещу Щром вместо да реализира нацели вратаря. Десет минути по-късно Пинто намери Педро, но с феноменална намеса Станчев предотврати опасността пред вратата на Морето.

Най-добрата ситуация пред вратата на Черно море беше изпусната от Арсенио в 82-ата минута, който с опасен шут прати топката на сантиметри от вратата.

В 86-ата минута с перфектен удар от няколко метра Руи Педро се разписа и изведе ЦСКА напред в резултата. Само 4 минути по-късно отново той оформи крайния резултат.

След този успех ЦСКА си запази третото място с актив от 38 точки, Черно море е 4-ти с 32.

Ето и съставите на двата тима:

Черно море: Щром, Сукуп, Станчев, Паланков, Костадинов, Цветков, Илиев, Балджийски, Коконов, Лопес, Бакари

ЦСКА: Китанов, Недялков, Перес, Рубен Пинто, Арсенио, Бодуров, Бумал, Руи Педро, Дюлгеров, Кубемба, Кулма

В първата среща през есента червените победиха с 1:0 с гол на Густаво Кулма в добавеното време на мача