Отборът на ЦСКА гостува на Черно море в първия мач от програмата за днешния ден на 20-я кръг на Първа професионална футболна лига. Двубоят ще се играе на стадион „Калиакра" в град Каварна, заради липса на лиценз на стадион „Тича" във Варна.

В първата среща през есента червените победиха с 1:0 с гол на Густаво Кулма в добавеното време на мача.

Срещата Черно море – ЦСКА можете за гледате от 12.30 часа в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT 2.

Също така можете да я следите в GONG.BG, както и да я слушате по Дарик радио.

Тимът на ЦСКА е на трета позиция във временното класиране с 35 точки, на осем от втория Левски, който е с 43 точки, но и мач повече. Лидер е съставът на Лудогорец с 50 точки от 19 мача. Варненският Черно море пък е четвърти във временното класиране с 32 точки и при успех над „червените“ може да се изравни с тях на третата позиция в подреждането.

„Има неща, които сме отработили в тактическо естество. Имаме някаква информация за отбора на Черно море, но всичко е в главите и в краката на футболистите. Ние каквото и да говорим, в края на нещата те решават всичко на терена”, заяви в навечерието на мача старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев и добави: „Мисля, че са готови. С нетърпение очакваме старта на първенството. Надяваме се да е успешен и да радваме феновете на ЦСКА.”

Стамен Белчев: Очаквам само и единствено победа

Старши треньорът на червените Стамен Белчев определи група от 20 футболисти:

Вратари: Георги Китанов, Александър Конов;

Защитници: Николай Бодуров, Рафаел Перес, Александър Дюлгеров, Антон Недялков, Стойчо Атанасов, Пламен Гълъбов;

Полузащитници и нападатели: Рубен Пинто, Давид Симао, Петрус Бумал, Руи Педро, Никола Колев, Густаво Кулма, Кирил Десподов, Арсенио Нунеш, Кевин Кубемба, Фернандо Каранга, Милчо Ангелов и Кевин Меркадо.

В ЦСКА новите имена са: Николай Бодуров, Кевин Кубемба, Кевин Меркадо, Фернандо Каранга, Румен Руменов. Тимът бе напуснат от: Преслав Йорданов, Борис Галчев, Анатоли Господинов, Лазар Марин, Диого Виана, Павел Головодов.

Гонзо запуши устите на всички в Черно море преди мача с ЦСКА

Помощник треньорът на Черно море Ивайло Петров очаква „моряците” да направят един добър мач срещу ЦСКА и да зарадват хората по трибуните.

„Не очаквахме толкова кадрови проблеми в защита да ни се струпат за предстоящия двубой. Михаил Венков твърдо пропуска този мач. За Траян Траянов ще решаваме в последния момент. Ондрей Сукуп е готов и със сигурност ще играе”, коментира преди срещата Петров.

В Черно море новопривлечените са: Войтех Шром, Борислав Балджийски, Хосе Лопес, Филип Хлупик. А отобрът бе напуснат от: Александър Чанович, Пржемисъл Коварж, Владислав Романов, Уго Секо, Илиян Неделчев.