Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов потвърди, че 27-годишният холандец Роланд Алберг вече има договор с „червените”. Футболистът ще акостира на „Българска армия” още през януари 2018 година.

„От един месец има подписан договор. Той беше опция номер 1 през лятото, не можахме да го привлечем тогава. Предпочетохме да изчакаме 6 месеца и вече без проблеми да го привлечем през януари”, каза Стоилов в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.

Холандец от суринамски произход подписал договор с ЦСКА

„Скаутската работа никога не е спирала. С идването на Алберг сме окомплектовани в средата добре. Ще изчакаме решението на съда дали ще играем в Европа и след това чак ще видим дали се нуждаем от корекции в състава”, допълни той.

Стоилов призна за интерес към част от играчите от страна на други отбори, но бе категоричен, че тимът няма намерение да се разделя с никого от тях.

Стойчо Стоилов: Манолев си плати за думите срещу Белчев

„В момента с нито един играч не трябва да се разделяме. Даже да имаме оферти, не мисля, че ще бъдат приети. Питат за цени за наши играчи, има интерес, но ние искаме да запазим този отбор, да постигнем резултати с него. Някой ден, ако има сериозен интерес от европейски клуб, няма как да го спрем”, каза още шефът в тима на „червените”.

„Няма конкретна оферта за Фернандо Каранга. Той иска да стане шампион с ЦСКА и чак тогава да напусне отбора. Не мисля, че трябва на всяка цена футболисти. Ако изпадне някой през зимата, който да ни вдигне класата много, може да го вземем”, обяви Стоилов.