Генералният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов обяви, че Станислав Манолев е бил глобен за репликите си към старши треньора Стамен Белчев. Шефът в тима на „червените” обаче не пожела да конкретизира какви точно са били санкциите, наложени на футболиста освен парични.

Манолев: Питайте треньора защо ме смени

„Манолев си пое санкцията още вчера. Има си вътрешен правилник, по който беше глобен. Той си разбра грешката, но тя беше повече от медиите раздухана. Думите му бяха преувеличени. Имаха разговор със Стамен Белчев и изгладиха нещата. Санкцията е не само финансова. Има и друга”, каза Стоилов в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.

Стоилов потвърди, че ръководството категорично гласува доверие на Стамен Белчев.

„Стамен Белчев е коректен човек. Не мисля, че някой от футболистите няма респект от него, защото той винаги е показвал такъв. Затова не мога и да си помисля такова нещо. Ако има дразги, ще бъде отстранен играча, а не треньора. За г-н Ганчев треньорът винаги е бил на първо място. Винаги като ръководство взимаме страната на треньора”, категоричен бе Стоилов.

„Треньорът трябва да свиква със слуховете по негов адрес. Нормално е феновете да не са доволни. По-скоро се притеснявам от спада във формата на футболистите. Ръководството е доволно от работата на Белчев. Имаме добър отбор, всеки един футболист се е доказал, за да играе в този клуб. Просто се намираме в този период, в който има спад. Подобни трудности изпитват дори Барселона и Реал Мадрид. Малко и късметът не ни достигна в мачовете с Етър, Пирин и Левски”, коментира той.

Стамен Белчев твърдо остава треньор на ЦСКА

„Видно е, че последните два/три мача изпитваме трудности. Отборът не се намира в най-добрата си форма, но футболните хора знаят, че никога не можеш да държиш играчите в топ форма. При евентуален спад се вижда дали отборът има нужната класа да побеждава. Имаме време до сблъсъка с Лудогорец в Разград и да се върнем на победния път. Работим върху проблемите си и феновете могат да бъдат сигурни, че ще видят друго лице на ЦСКА”, каза Стоилов.

„Спортно-технически мога да кажа, че мачът с Левски бе на две полувремена. Първото играхме много добре, но второто беше по-слабо. Видяхме къде е проблемът, треньорите ще направят всичко възможно да го отстранят. Имахме слабости, например лявата зона преди гола на Прохазка, имаше колебание още преди попадението. Това са дребни неща, треньорите са ги анализирали и ще работят по отстраняването им. Не съм доволен, че Левски на нас ни вкара 2 гола. Те обикновено вкарват по 1 на мач”, допълни той.

„С Лудогорец е един важен мач, но е един от многото. Специален е, но не го приемаме на живот и смърт. Излизаме, играем и който спечели. Конкретна цел не е поставена пред Белчев за Лудогорец, но има поставена цел за спечелването на първенсвото”, каза той.

„При Херо виждам промяна. Преди имаше българи, вече няма. Има нова схема на игра, но аз не искам да ги коментирам. Няма да е колегиално да им правя разбор”, заяви шефът на „червените”.