ЦСКА се доближи на опасно близко разстояние от шампиона Лудогорец, след като успя да се възползва от неочаквания коледен подарък, който пристигна чак от Стара Загора. "Червените" се наложиха с 2:0 над Септември в столичното дерби от 18-ия кръг на Първа лига и вече са само на точка от лидера в класирането. "Армейците" не успяха да отпразнуват успеха си заедно със своите привърженици, тъй като двубоят се игра пред празни трибуни на "Българска армия". Както е известно ЦСКА получи наказание, което бе наложено вследствие на фенските нахлувания по време на битката с Локомотив Пловдив от 17- ия кръг в елита. И двата състава отнесоха такава санкция за невъздържаното поведение на привържениците си.

Белчев: Трябва да търсим постоянство

Десподов: Не се намирам в добра форма, но ще поправя това

Първото попадение бе дело на голмайстора на "армейците" Фернандо Каранга, който се разписа в 26-ата минута от дузпа. Домакините получиха правото да изпълняват 11-метровия наказателен удар, след като Кристиян Малинов бе повален в наказателното поле на съперника. Бразилският нападател пък не сбърка от "бялата точка"  като по този начин откри резултата в полза на "армейците". Кирил Десподов удвои за ЦСКА в 54-ата минута на срещата и по този начин сложи точка на спора в мача.

Моци: Да не ни дават повече дузпи, да ги дават на този отбор - Литекс, Етрополе

Първото по-сериозно положение се откри пред домакините в 9-ата минута на срещата. Антон Недялков направи страхотен рейд и проби отляво. След това центрира към далечната греда, където бе Кирил Десподов, който обаче не успя да се възползва от опразнената врата и изпрати топката над гредата.

Митов: Без публика е като на театър, даже по-зле

В 18-ата минута Крис Гади се извиси най-високо, за да отклони с глава центрирана топка от корнер. Топката попадна в Иван Тилев, който се намираше на удобна позиция, но не успя да я засече добре от въздуха.

ЦСКА откри резултата в 26-ата минута от дузпа. Борис Галчев загуби елементарно топката от Кристиян Малинов, който се стрелна напред към наказателното поле. Там обаче беше повален от Елтон. Главният рефер Петър Костадинов не се поколеба да надуе свирката си и да отсъди 11-метров удар в полза на “червените”. Фернандо Каранга застана зад топката и хладнокръвно прати топката в долния десен ъгъл на Янко Георгиев.

В 33-ата минута Мартин Тошев отне топката на Бодуров в половината на съперника, след което нападателят на Септември бе намерен пред наказателното поле. Ударът му обаче рикошира във футболист на ЦСКА и попадна в ръцете на Витаутас Черниаускас.

ЦСКА за втори път не успя да се възползва от отлична възможност, открила се пред Тиаго Родригез в 37-ата минута. Португалецът бе изведен зад защитата от Фернандо Каранга. Плановете на футболиста на "червените" обаче бяха осуетени, след като Янко Георгиев излезе добре и с чист шпагат му отне топката.

В 45-ата минута главният съдия Петър Костадинов отново бе изправен пред дискусионна ситуация. Кирил Десподов отляво опита центриране към средата на наказателното поле, но топката срещна ръката на Елтон. Този път Костадинов реши да остави играта да продължи.

Отново Десподов в 49-ата минута успя да се измъкна зад защитата. Нападателят демонстрира бързината си, за да пробие по десния фланг, а след това с лекота преодоля вратаря Янко Георгиев и опита удар, но той не попадна в очертанията на вратата.

Пет минути по-късно обаче именно Десподов сложи точка на спора. След хубав извеждащ пас на Тиаго Родригез 21-годишният национал набра скорост и с мощен шут в левия ъгъл удвои за "червените".

В 72-ата минута голмайсторът на “червените” Фернандо Каранга пропусна да добави втори гол на сметката си и напълно да убие интригата в двубоя. Бразилецът бе изведен отлично зад отбраната на Септември, след което набра скорост и стреля, но топката срещна напречната греда, а след това тупна току до голлинията. Все пак попадение нямаше и резултата се запази в този си вид до края на срещата.

Резултатът бе повече от достатъчен за тима на ЦСКА, който вече е само на точка от лидера Лудогорец. "Армейците" имат на сметката си 41 точки, с 6 повече от вечния съперник Левски. Септември заема 10-ата позиция с 20 пункта.

Голмайстори: 26' Фернандо Каранга (дузпа), 54' Кирил Десподов

Вижте съставите на двата тима:

ЦСКА: 30. Черниаускас, 3. Недялков, 5. Бодуров, 9. Каранга, 15. Малинов, 16. Лое, 17. Енрике, 19. Десподов, 20. Тиаго, 23. Дюлгеров, 25. Барт

Септември: 21. Георгиев, 8. Галчев, 11. Романов, 22. Стоичков, 6. Елтон, 7. Тилев, 25. Стоянов, 19. Гади, 9. Тошев, 3. Весели, 14. Сандански