Мачей Скоржа е възможно да бъде новият треньор на ЦСКА. Информацията все още не е официално потвърдена, но на 99% ръководството на клуба ще се спре на полския специалист, който ще води отбора през следващия сезон.

Скоржа ще се превърне в първия поляк, който ще води български отбор. Според полски медии Скоржа днес е водил преговори с ЦСКА и индикациите за новия му пост идват по-скоро от неговата родина, колкото от Борисовата градина. 

В момента Мачей Скоржа има представителни функции в Обединените арабски емирства. Там той е селекционер на олимпийския отбор до 23 години, като този пост пое през март тази година. 

46-годишният специалист ще наследи на поста Стамен Белчев, който в края на изминалия сезон бе уволнен, а в заключителните срещи отборът бе ръководен от Христо Янев.

Скоржа досега е работил предимно в родината си с кратки прекъсвания в арабския свят. В Полша е водил всички грандове – Легия Варшава, Висла Краков и Лех Познан. Има спечелени три титли с тях. Той също така има престои още в Амика Вронки, Дискоболия Гроджиск Великополски и Погон Шчечин.

Бил е и помощник-треньор на националния отбор между 2003 и 2006 г. Заемал е същия пост и в младежката гарнитура между 1997 и 1999 г. Извън родината си е работил само в Саудитска Арабия и сега в Обединените арабски емирства.

Gong.bg все пак оставя леко открехната вратата и за друг вариант. Също така нови информации сочат, че никак не е изключено съвсем в последния миг ръководствто да избере и вариант: име от Сърбия, Словения или Хърватска.