Полският специалист Мачей Скоржа е пристигнал в София днес и е на среща с ръководството на ЦСКА. Според полските медии, той е големият фаворит да поеме "червените" от новия сезон. 

Информацията е на най-голямото спортно издание в Полша "Спортове Факти", което се позовава на свои източници. Повече информация засега не се съобщава, което може би означава, че преговорите са в разгара си. 

В момента Мачей Скоржа има представителни функции в Обединените арабски емирства. Там той е селекционер на олимпийския отбор до 23 години, като този пост пое през март тази година. 

Полякът досега е работил предимно в родината си с кратки прекъсвания в арабския свят. В Полша е водил всички грандове - Легия Варшава, Висла Краков и Лех Познан, има престои още в Амика Вронки, Дискоболия Гроджиск Великополски и Погон Шчечин.

Бил е и помощник-треньор на националния отбор между 2003 и 2006 г. Заемал е същия пост и в младежката гарнитура между 1997 и 1999 г. Извън родината си е работил само в Саудитска Арабия за тима на Ал Етифак и сега в Обединените арабски емирства.