Ръководството на ЦСКА излезе с декларация след наказанието на нападателя на тима Фернандо Каранга. Бразилецът бе наказан от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз заради жестовете си по време и след края на мача с Левски, спечелен от „червените“ с 1:0 след гол именно на Каранга.

Нападателят бе наказан за един мач и глобен със сумата от 6000 лева.

Надуваемият фалос "изял главата" на Каранга

Дисципът наказа Фернандо Каранга

Ето какво написаха в сайта на ЦСКА:

„Армейци,

за пореден път ставаме свидетели на безпрецеденто решение във вреда на нашия клуб.

Фернандо Каранга беше наказан заради начина, по който се радва след отбелязан гол. Подобни жестове сме виждали и на други стадиони по света, но там никой не се е почувствал обиден или застрашен от това, за разлика от България.

Кой и как разчете мислите на Каранга и се обиди от тях - не става ясно, но Фернандо няма да играе в следващия мач и ще трябва да плати много сериозна глоба.

Изумени сме как нито една комисия на БФС не се сезира за действията на футболиста от Лудогорец Сисиньо в мача с Берое, а за състезател на ЦСКА се действа светкавично.

Наясно сме, че ЦСКА вече е фактор в българското първенство и очевидно някой се притеснява от това. Разбираме и страховете на ръководителите на отбори, че ЦСКА може да стане шампион.

ИМА ЗАЩО ДА СЕ СТРАХУВАТЕ!

Ние няма да оставим нещата така и ще вземем всички законови мерки да спрем терора върху нашия клуб

Ние сме ЦСКА и ще се борим докрай.

От ръководството“