Защитникът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски не скри задоволството си от категоричната победа над Адмира Вакер с 3:0 в първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа. Бранителят, който бе един от най-добрите за „червените“ на терена, вярва, че тимът му няма да има проблеми с класирането си в следващия етап, имайки предвид комфортната преднина от първия двубой.

„Искам да кажа, че съм горд с този отбор. Безспорно видяхте, че когато си свършим работата, нещата се получават. Единственото, което трябва да направим, е да затвърдим играта си и в Австрия. Надявам се този резултат да е достатъчен. Поздравявам момчетата, шапки долу“, коментира Чорбаджийски.

„Излязохме много агресивни. Това бе и идеята в първите десет минути минути на мача. В съблекалнята си говорихме, че феновете ги изплашиха. Хората по трибуните бяха невероятни, отделно нашите положения влизаха. Ще се насладим на тази победа. Мотивирахме се заедно всички. Цяла седмица работихме много усилено, знаехме какво да очакваме от отбора на Адмира. Няма значение кой играе. Всеки, който е тук, заслужава да играе. Мисля, че сме на правилния път“, допълни той.

„Идеята не беше да сваляме толкова нивото през второто полувреме. Треньорът искаше да вкараме още един гол, но като че ли леко се пазихме за мача в неделя. Трябва да затвърдим играта си в Австрия и не мисля, че ще имаме проблем“, каза още Чорбаджийски.

„Когато мотивацията е на едно топ ниво, разликата в класите си личи. От нас зависи да не подценим втория мач. Ще излезем за нова победа. Не, не сме обсъждали следващия ни съперник. Играм в неделя за първенството, стъпка по стъпка“, завърши фубтолистът на ЦСКА.