Капитанът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски поздрави съотборниците си за агресивната и концентрирана игра при победата с 4:1 срещу Ботев Пловдив в мача от 27-ия кръг на Първа лига (първа шестица).

С красива и резултатна игра ЦСКА надви Ботев

“Хубава победа. Изключително съм благодарен на момчетата. Послушаха ме този път. Излязохме невероятно мотивирани и показахме един страхотен характер, за което наистина ги помолих от сърце. Днес беше много важно да излезем, да се борим за всяка топка, да бъдем непримирими и видяхте, че изпуснахме още положения през първото полувреме. Виждате колко се улеснява играта, когато поведеш първото полувреме. След това просто излизаш и се забавляваш на терена. Това, което видях аз на терена, ме удовлетворява напълно. Поздравявам момчетата, ”, каза Чорбаджийски.

Въпреки че беше заменен принудително, футболистът успокои, че травмата му не изглежда сериозна и ще бъде готов за предстоящия мач.

“На тоя етап няма нищо притеснително. Схващане, което не ми позволи да продължа да играя. Хубаво е, че се случи в момент, в който мачът бе долу-горе предрешен. Ще вземем мерки и ще видим от тук нататък как ще действаме, за да не се случва това повече”, заяви капитанът на “червените”.

Манолев: Трябва да играем като един срещу Лудогорец

За гостуването на Лудогорец в Разград следващата седмица, Чорбаджийски е категоричен, че всички трябва да се подготвят за срещата по най-добрия начин и да изиграят двубоя максимално концентрирани.

“Срещу Лудогорец очаквам същото, което и днес (б.р. срещу Ботев). Един пределно мотивиран отбор в наше лице. Искам да отидем, да си вземем мача и да развалим сметките на всички. Всеки път апелирам да играем със сърце и пределна мотивация. Двубоят с Лудогорец е от ключово значение. Трябва да бъдем доста разумни, да не се изхвърляме, да се подготвим добре тази седмица и каквото Господ е рекъл”, завърши футболистът.