Старши треньорът на Ботев Николай Киров определи два проблема, които са довели до загубата от ЦСКА в София - прекалено големия респект към "червените" и грубите грешки, довели до головете на съперника.

С красива и резултатна игра ЦСКА надви Ботев

"Два проблема. Прекален респект към противника през първото полувреме, липса на самочувствие при отиграване на топката. Второто, доста елементарните голове, които допускахме. И двата си ги отбелязахме сами, а при четвъртия имаше огромна грешка", заяви Киров.

"Знаехме силата им при статичните положения, по принцип доста излишни фаулове пред наказателното поле. Като цяло изпитвахме прекален голям респект, там беше проблемът."

"Учуден съм, опитахме се да променим нешата през второто полувреме, но отново си отбелязахме много автогол. Направихме няколко атаки, но е твърде малко на стадион като Армията."

"Не изнасяхме топката по земя, а нашата сила е там. Ако топката не стига до нашите нападатели, няма как да се случат нещата.

В първата шестица всяка среща е сериозна, беше важно да влезем в нея и да си сверим часовниците. От утре започваме да се готвим за мача с Левски, няма да навеждаме глава, въпросът е да поправим тези два елемента, които ни попречиха да покажем добра игра."

"Ще го търсим и по двата варианта. Трябва да печелим точки в първенството и е важен полуфиналът за Купата на България", допълни Киров.